Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

PROGNOZE: Kā Rastorgujevam veiksies Pasaules čempionātā?

© scanpix

9. februārī sāksies Pasaules čempionāts biatlonā, kurā uz sevi liktās Latvijas līdzjutēju cerības centīsies attaisnot izlases līderis Andrejs Rastorgujevs. Bukmeikeri atzīst viņa vietu pasaules elitēs, taču iespējas izšķirošajos mačos ielauzties labāko vidū vērtē pieticīgi.

Veiksmes Rastorgujevam līdz šim bieži vien pietrūcis. Viņš vēl ne reizi Pasaules kausa posmā vai Pasaules čempionātā nav iekļuvis labāko trijniekā, lai gan vairākkārt bijis tam ļoti tuvu. Pasaules kausa posmos labāko sešiniekā Rastorgujevs bijis vienpadsmit reizes, bet nekad augstāk par ceturto vietu.

Pasaules čempionāts ilgs 12 dienas un tajā tiks sadalīti 11 medaļu komplekti. Viens medaļu komplekts tiks jauktās stafetes dalībniekiem, pieci vīriešu un pieci sieviešu konkurencē. Latvijas lielākā cerība ir Andrejs Rastorgujevs, kurš šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā ieņem 24. vietu. Biatlona specifika ir tāda, ka katrā individuālajā disciplīnā uz medaļām pretendē aptuveni 20 - 40 sportisti, līdz ar to ir svarīga gatavība konkrētajām sacensībām, kā arī šaušana un vienkārši veiksme.

Šosezon Rastorgujevs labāko sešiniekā ticis divreiz, taču bukmeikeri uzskata, ka Pasaules čempionātā, Vācijā viņam to būs ļoti grūti paveikt. Iespēja, ka Latvijas izlases līderis labāko sešiniekā būs kaut vienā disciplīnā, novērtēta ar koeficientu 6,30. Bukmeikeri svārstās par Rastorgujeva labākās vietas prognozēm, norādot, ka pastāv koeficients 2,00, ka viņš ieņems pozīciju no septītās līdz divpadsmitajai vietai.

Rastorgujevs ir pierādījis savu ātrumu trasē, bieži viņam trūcis viens vienīgs precīzs šāviens. Iespēja, ka viņš šajā PČ beidzot iegūs savu pirmo medaļu, novērtēta ar koeficientu 7,50.

Medaļu un augstu vietu iegūšanas iespēju ļoti apgrūtina tas, ka savu labāko sezonu aizvada dominējošais sportists, francūzis Martēns Furkads, kurš PK kopvērtējumā ir neticami tālu priekšā visiem saviem sekotājiem. Viņš ir nešaubīgs galvenais favorīts jebkurā individuālajā distancē.

Francija arīdzan ir galvenā favorīte valstu kopvērtējumā, taču situāciju līdzsvarot mēģinās Laura Dālmeiera, Pasaules kausa līdere sieviešu biatlonā, kuras dēļ sacensību mājinieces Vācijas izredzes iegūt piecas zelta medaļas tiek vērtētas līdzīgi kā Francijas. Savukārt ierastās biatlona lielvalstis Norvēģija un Krievija novērtētas krietni pieticīgāk.

Latvijas izlasi Pasaules čempionātā pārstāvēs arī vairāki citi sportisti ar Baibu Bendiku un pieredzējušo Ilmāru Brici priekšgalā. Taču viņiem gaidāmas cita mēroga cīņas, medaļu dalīšanā, visticamāk, tieši neiesaistoties.