Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš uzvar "Grand Slam" ievadā

© SCANPIX

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ASV notiekošajā Longbīčas „Grand Slam” turnīrā izcīnījuši uzvaru pirmajā apakšgrupas spēlē, trīs setos pieveicot Čīles duetu Marko un Estebanu Grimaltu (17:21, 21:17, 15:9).

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Rio olimpiskajās spēlēs uzvarēja vienu no trim spēlēm, bet ar to izrādījās par maz, lai izkļūtu no apakšgrupas un piedalītos izslēgšanas cīņās. Šodien Latvijas pludmales volejbolisti atgriezās starptautisko sacensību apritē, uzsākot Longbīčas „Grand Slam” turnīru ar maču pret čīliešiem Marko un Estebanu Grimaltu.

Mača pirmajā setā Latvijas duets sākotnēji izvirzījās nelielā vadībā, taču seta noslēdzošajā daļā punkti nāca jau daudz grūtāk un sekoja zaudējums 17:21. Otrajā setā savukārt izdevās atspēlēties un uzvarēt ar tieši tādu pašu rezultātu, proti, 21:17.

Izšķirošajā trešajā setā Samoilovs un Šmēdiņš strauji izvirzījās vadībā ar piecu punktu pārsvaru (10:5). Čīlieši gan vēl mēģināja sasmelt izlieto ūdeni, bet atlikušajā cīņas gaitā Samoilovs un Šmēdiņš punktu pa punktam mierīgi novadīja spēli līdz galam, uzvarot trešajā setā ar 15:9.

Samoilovam un Šmēdiņam divas nākamās grupu turnīra spēles paredzētas rītdien, kad divreiz pēc kārtas būs jātiekas ar vācu duetu. Vispirms pret Džonatanu Erdmanu un Benetu Poņevazu, bet pēc tam pret Štefanu Vindšeifu un Tilo Bakhausu.

Longbīčas turnīrā piedalās arī cits Latvijas pāris - Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Arī viņi šodien savas grupas pirmajā spēlē guva uzvaru trīs setos, pārspējot poļus Kadziolu un Šalankeviču.