Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Gulbis sāks desmito "French Open" misiju

© SCANPIX

Otrdienas pievakarē karjeras 10. "French Open" turnīru sāks Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kuram ap plkst. 18:00 mačs pret Itālijas sportistu Andreasu Sepi.

Runājot par Gulbi, joprojām visbiežāk sastaptais apzīmējums karjeras sasniegumu jomā ir "French Open" pusfināls 2014. gadā. Tieši kā "Grand Slam" pusfinālists Ernests bieži vien arī tiek pieteikts. Kopš lielā turnīra Parīzē pirms diviem gadiem Gulbis ar neko iespaidīgu nav izcēlies.

Ernestam kopš "French Open" pusfināla sasniegšanas ir 24-45 bilance, trīs turnīros tiekot līdz pusfinālam, turklāt divos no tiem - 2014. gada rudenī Kualalumpurā un Maskavā - pusfināla sasniegšanai izsētā spēlētāja statusā pietika ar tikai divām uzvarām. Neskaitot kvalifikācijas, Gulbis šogad guvis tikai četras uzvaras 14 spēlēs un tikai vienreiz pieveicis Top 50 spēlētāju.

Uzvara uz māla pret 37 gadus vecu Ivo Karloviču nav nekāds dižais sasniegums, apzinoties abu tenisistu spējas uz konkrētā seguma. Gulbja sezonas otra labākā uzvara ir pret Ričardu Beraņķi, "Challenger" līmeņa spēlētāju, kurš arī uz māla nav nopietns spēks. Gulbja kontā šosezon ir tikai četras uzvaras pret Top 100 spēlētājiem - bez Karloviča un Beraņķa uzvarēti arī Deniss Kudla un Jevgeņijs Donskojs (pēdējie divi kvalifikācijās).

Grozies kā gribi, Gulbja pēdējo divu sezonu laikā negatīvā ir vairāk nekā pozitīvā. Kas ir pozitīvs? "Grand Slam" turnīru izlozes. Tās Ernestam joprojām ir ļoti labas, cita lieta - iespēju izmantošana. Ernests zaudējis pēdējos četrus mačus "Grand Slam" sacensībās, kur pēdējais panākums viņam bija pirms gada Parīzē 1. kārtā pret Igoru Saislingu.