Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Mediji: Džefs Hornačeks kļūs par "Knicks" galveno treneri

© SCANPIX

"New York Knicks" vadība par galveno treneri izvēlējusies čehu izcelsmes amerikāņu speciālistu Džefu Hornačeku (Jeff Hornacek), ceturtdien, 19. maijā, ziņo amerikāņu mediji.

Pavasarī “Knicks” veica pārrunas ar četriem kandidātiem - pagaidu galveno treneri Kurtu Rembisu (Kurt Rambis), Deividu Blatu (David Blatt), Frenku Vogelu (Frank Vogel) un Džefu Hornačeku. Lēmums tika pieņemts piecas nedēļas pēc NBA regulārās sezonas beigām.

“Iowa State” absolventam Hornačekam ir divarpus sezonu pieredze NBA galvenā trenera amatā. No 2013. gada 28. maija līdz 2016. gada 1. februārim viņš vadīja Arizonas komandu “Phoenix Suns”, cīnoties smagajā Rietumu konferencē. Hornačeka bilance ir 101-112.

Trenera vadībā Fīniksas basketbolisti divus gadus pēc kārtas ierindojās trešajā vietā Klusā okeāna divīzijā (Pacific), taču abas reizes nekvalificējās izslēgšanas spēlēm. Trešajā sezonā “Suns” līdz februārim tika pie bilances 14-35, priekšlaicīgi atvadoties no “play-off” izredzēm.

Atšķirībā no Rembisa, bijušā “Cavaliers” trenera Blata un bijušā “Pacers” trenera Vogela, Hornačekam nebija iepriekšēju kontaktu ar “Knicks” prezidentu Filu Džeksonu (Phil Jackson) vai ģenerālmenedžeri Stīvu Milzu (Steve Mills)

Hornačeks Fīniksā ieviesa jaunu uzbrukuma filozofiju, par kuras dzinējspēkiem kļuva aizsargi Gorans Dragičs un Eriks Bledso (Eric Bledsoe). “Suns” spēlētāji izdarīja metienus jau bumbas kontroles sākumā, bet četri no pieciem basketbolistiem bija orientēti uz spēlēšanu perimetrā.

2013. gada sezonā “Suns” pakāpās no 25. līdz 5. vietai līgā izdarīto tālmetienu skaita ziņā. Ja iepriekš komanda vidēji spēlē guva 13,5 punktus pēc ātrajiem uzbrukumiem, Hornačeka debijas sezonā rādītājs pieauga līdz 18,7 punktiem (labākais rezultāts NBA).

“Suns” uzbrukuma efektivitāte uzlēca no 29. vietas līdz astotajai vietai. Uzvaru skaits, salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, tika dubultots (no 25 līdz 48), savukārt Hornačeks ierindojās otrajā vietā balsojumā par 2014. gada sezonas labāko treneri.

Vēlāk “Suns” piesaistīja vēl vienu saspēles aizsargu Aizeju Tomasu (Isaiah Thomas). Tālāk sākās problēmas, jo minētajam aizsargu trio kļuva arvien grūtāk sadalīt spēles laiku. Fīniksas rezultāti kritās. Jāatzīmē, ka Hornačeka vadībā “Suns” izdarīja 24% metienu uzbrukuma pirmajās sešās sekundēs.

"Wall Street Journal" reportieris Kriss Herings (Chris Herring) raksts, ka līgums oficiāli vēl nav noslēgts, taču ir pazīmes, kuras liecina, ka galvenā trenera amatā tiks apstiprināts Hornačeks.