Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Porziņģis pēc pieticīgā izbraukuma Rietumos spēkosies ar "Wizards"

© scanpix

Kristaps Porziņģis un Ņujorkas „Knicks” šonakt 1:00 pēc Latvijas laika uzsāks savu pēdējo no sešām izbraukuma spēlēm, Vašingtonā tiekoties pret „Wizards”, kas uzvarējusi trīs spēlēs pēc kārtas un joprojām piesaka savas ambīcijas izslēgšanas spēlēm. Pirmajās divās savstarpējās spēlēs „Knicks” un „Wizards” dalīja uzvaras uz pusēm, bet Porziņģis guva astoņus un 20 punktus.

„Knicks” no piecu spēļu izbraukuma Rietumos atgriezās ar divām uzvarām, kas nav nemaz tik bezcerīgs rezultāts. Taču bezcerīga bija komandas pēdējā spēle, tiekoties ar „Warriors”. Citiem mačs pret līgas labāko un šobrīd izslavētāko komandu „Warriors” ir kā papildus uguntiņa un papildus motivācija, bet vairums „Knicks” basketbolistu nemaz necentās ierobežot pretiniekus, un grūti atcerēties tik slinku atgriešanos aizsardzībā Ņujorkas komandas izpildījumā.

Arī Kristapam Porziņģim neizdevās tā sekmīgākā spēle – trāpīts tikai viens metiens no 11, kas ir sliktākā statistika viņa NBA karjerā. Porziņģis gan spēli aizvadīja pēc nepatīkamas vēdera slimības pārciešanas un nebija labākajā fiziskajā kondīcijā. Taču tas nemainīja veidus, kā „Knicks” centās iespēlēt viņam bumbu un kā iesaistīt viņu uzbrukumos, un par pagaidu trenera Kurta Rembisa piekopto taktiku sāk raustīt plecus ne tikai Porziņģa atbalstītāji Latvijā.

„Porziņģis postā bumbu pēdējā laikā saņem vidēji četras reizes spēlē. Tas ir divreiz vairāk nekā Derika Fišera vadībā. Taču statistika rāda, ka tikai pēc 14% iespēlēmpostā Porziņģis izdara metienu, jo īsāki un spēcīgāki aizsargi ar agresīvu spēli gluži vienkārši viņam neko vairāk neļauj paveikt. Tas savukārt ir krasā pretstatā ar Rembisa vēlmi, lai Porziņģis spēlē tuvāk grozam,” norāda „Wall Street Journal” apskatnieks Kriss Herings.

Herings argumentē, ka „Knicks” un Rembiss šobrīd neprot izmantot Porziņģi, kamēr pats basketbolists sezonas izskaņā jau ir pietiekami noguris, lai vairs nevarētu sevi „izcelt” ar talantu vien. Rembiss arī iepriekš norādījis, ka varētu mēģināt iespēlēt Porziņģi kā trešo numuru jeb vieglo uzbrucēju. Porziņģim tas varbūt nebūtu nemaz tik liels jaunums, viņam tomēr jau bieži sanācis spēlēt pret īsākiem pretiniekiem, kurus jāsedz uz tālmetiena līnijas. Taču kā gan izskatītos „Knicks” sastāvs ar Porziņģi un vēl diviem garajiem spēlētājiem un, galu galā, kam tas dotu kādu labumu? Herings to nodēvē par platu soli atpakaļ basketbola pagātnē.

Kopš mača pret „Warriors” pagājušas divas dienas, līdz ar to pamats cerībai, ka Porziņģis no slimības būs atkopies pilnībā. Viņam personīgi šajā izbraukumā sekmīga bija tikai viena spēle – pret „Clippers”, kad tika gūti 23 punkti. Sezonas garākajā izbraukumā Porziņģis pagaidām trāpījis tikai 24% metienu no spēles. Joprojām milzīgs kritums novērojams atlēkušo bumbu statistikā, un arvien acīmredzamāks paliek fakts, ka Fišera vadībā Porziņģis savāca 18 „double-double”, bet Rembisa vadībā joprojām nevienu.

Pret „Wizards” gan ir iespēja to mainīt, jo Vašingtonas komanda, lai arī spēlē ļoti ātru basketbolu, ir sliktākā līgā atlēkušo bumbu ziņā. Polis Marcins Gortats gan spēj tikt pie 9.8 bumbām vidēji spēlē, taču pārējie garie spēlētāji – Nene, Markīfs Moriss, Drū Gudens – daudz nepalīdz. „Knicks” gan atkal būs jāuzmanās no elites saspēles vadītāja. Džons Vols savācis jau divus „triple-double” pēc kārtas un šonakt pret Hosē Kalderonu mēģinās tikt pie trešā. Vola aktivitātēm gan ir arī pretējs efekts – pēdējās divās spēlēs viņš ir pieļāvis 17 kļūdas.

Ar trim uzvarām pēc kārtas „Wizards” atjaunojusi savu pieteikumu iekļūšanai „play-off”. „Wizards” ir divu uzvaru attālumā no Čikāgas un Detroitas apsteigšanas. Šonakt sagaidāma arī rezultatīvā Bredlija Bīla atgriešanās sastāvā. Arī „Knicks” vēl saglabā teorētiskas izredzes iekļūt „play-off”, bet šobrīd praktiski nekas neliecina, ka komandai būtu pa spēkam sezonu noslēgt ar uzvaru sēriju. „Knicks” sastāvu oficiāli papildinājis aizsargs Tonijs Routens, taču „Knicks” treneri paziņojuši, ka šosezon nemaz neplāno viņu izmantot spēlēs. Ņujorkai šobrīd arī svarīgi izmantot pēdējās iespējas basketbola laukumā piesaistīt brīvo aģentu interesi un atrast iemeslus, lai līdzjutēji neuzskatītu arī šo sezonu par izgāšanos.

„Pret „Warriors” bija brīži, kad mēs nemaz necentāmies cīnīties,” izteicies Entonijs. „Tas nav mūsu komandas atspoguļojums, tā nav mūsu komandas realitāta. Mēs varam saņemties un pret „Wizards” būt tā komanda, kas patiesībā esam.” Starp citu, par komandas nākotni „Knicks” vēlams pārliecināt ne tikai līdzjutējus, bet arī Entoniju. Pēc vakardienas treniņa viņam tika uzdots jautājums, vai viņš var garantēt savu palikšanu Ņujorkā arī nākamsezon. „Velns, nezinu. Tas ir žurnālistu darbs – domāt par to, kas varētu notikt nākotnē. Es pats to nezinu, nevaru paredzēt.”