Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports

Porziņģim blāvs sniegums, "Knicks" izbraukumu sāk ar neveiksmi

© scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas spēlē Kristaps Porziņģis guva sešus punktus pret Denveras „Nuggets”, taču atkal izpelnījās saraustītu spēles laiku, kļūdījās astoņos no 11 metieniem un pieļāva trīs kļūdas. Ņujorkas „Knicks”, kas atradās krietnos iedzinējos lielāko daļu spēles, piedzīvoja zaudējumu (94:110) pirmajā no sešām izbraukuma sērijas mačiem.

Kristaps Porziņģis piektajā spēlē pēc kārtas nesasniedza sev iepriekš ierasto 30 nospēlēto minūšu robežu, šonakt laukumā pavadot tikai 20 minūtes. Viņš guva sešus punktus (2p. 3/8, 3p. 0/3) un savāca piecas atlēkušās bumbas, visas otrajā puslaikā. Porziņģa izpildījumā arī trīs rezultatīvas piespēles, divi bloķēti metieni un viena pārtverta bumba, taču arī trīs piezīmes un trīs kļūdas. Viņa +/- rādītājs bija mīnus astoņi, kas bija otrs labākais Ņujorkas pamatsastāvā, kamēr sliktāks šajā ziņā bija vēl neveiksmīgāku maču aizvadījušais centrs Robins Lopess.

Pēdējās 16 spēlēs Porziņģis četras reizes guvis mazāk nekā astoņus punktus, kamēr sezonas pirmajās 47 spēlēs viņš šo robežu nesasniedza tikai trīs reizes. Šī arī bija desmitā spēle pēc kārtas, kurā Porziņģis nav savācis vismaz desmit atlēkušās bumbas.

Porziņģis iepriekšējo spēli bija izlaidis kājas sasituma dēļ, un tikai pirms šodienas spēles sākuma tika apstiprināta viņa iziešana laukumā. Taču „Knicks” pieredzēja citas savainojumu problēmas – iesildīšanās laikā ceļgala traumu guva Lenss Tomass, kurš spēlē nepiedalījās, un atsevišķi Ņujorkas mediji pat ziņoja, ka Tomasa trauma ir tik nopietna, ka šosezon viņš vairs nespēlēs. Pēcspēles paziņojumā "Knicks" savukārt apliecināja, ka medicīniskajās analīzēs nopietni bojājumi Tomasa ceļgalā nav konstatēti.

Porziņģis ieņēma savu ierasto vietu pamatsastāvā un spēka uzbrucēja postenī cīnījās pret enerģisko Denveras uzbrucēju Kenetu Farīdu. Spēles sākums Porziņģim īpaši neizdevās, un precīzs bija tikai viens no četriem metieniem no spēles, turklāt viņš visai ātri tika nomainīts. Laukumā Porziņģis atgriezās otrajā ceturtdaļā, taču tikai uz īsu brīdi, jo vēlreiz sekoja ātra nomaiņa.

 
 
 

Pirmajā puslaikā neizteiksmīgi gan spēlēja viss „Knicks” pamatsastāvs, taču veiksmīga spēle aizsardzībā ļāva turēt līdzi daudz ātrākajai Denverai rezultāta ziņā. Puslaika izskaņā „Nuggets” veica krietnu izrāvienu un izvirzījās arī 15 punktu vadībā, ko noturēja arī trešās ceturtdaļas gaitā. Porziņģis bija laukumā tikai ceturtdaļas pašā sākumā un beigās, izcēlās ar labu bloku pret Denveras debitantu Nikolu Jokiču, taču lielu pienesumu komandas veikumā nesniedza.

Pēdējā ceturtdaļā Porziņģis spēlēja jau vairāk un trāpīja savu otro metienu šajā mačā, pēc tam ar precīzu caurgājienu septiņas minūtes pirms beigām pievilka „Knicks” līdz 82:89. Cīņā zem groza Porziņģim gan klājās grūti, un viņš vairākās epizodēs pēc kārtas piekāpās Jokiča priekšā, pieļāva kļūdas uzbrukumā un kopumā darbojās nepārliecinoši. Mača pēdējās piecās minūtēs Porziņģis vairs nepiedalījās, bet „Knicks” atspēlēšanās mēģinājumi neizdevās, un Denvera mierīgi uzvarēja ar 110:94.

”Nuggets”-”Knicks” 110:94
(31:25, 29:24, 22:19, 28:26)
Nuggets: Farīds 24 (10 atl.b.), Jokičs 20 (9 atl.b.), Heriss 16, Mudiejs 15, Arturs 10, Ogastīns 10, Bārtons 6, Tupāns 5, Loverņs 2, Sampsons 2, Millers
Knicks: Entonijs 30, Viljamss 15, O`Kvins 10, Aflalo 9, Grants 7, Gelovejs 7, Kalderons 6, Porziņģis 6, Lopess 2, Serafins 2