Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Porziņģis gūst 10 punktus spēlē pret Orlando "Magic"

© SCANPIX

Otro zaudējumu pēc kārtas cietusi Nacionālās basketbola asociācijas komanda Ņujorkas „Knicks” (8-8), kura ar 91:100 piekāpās Orlando „Magic”, noslēdzot savu četru izbraukuma spēļu sēriju. Kristaps Porziņģis „Knicks” rindās pirmajā puslaikā punktus neguva, taču spēles beigās izcēlās ar desmit punktiem un sešiem bloķētiem pretinieku metieniem.

Kristaps Porziņģis šodienas mačā laukumā pavadīja 36 minūtes, apmēram tik ilgu spēles laiku saņemot jau trešajā spēlē pēc kārtas. Šajā laikā viņš atzīmējās ar desmit gūtiem punktiem (1p. 4/6, 2p. 3/9, 3p. 0/4) un arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, divas no tām uzbrukumā, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles un sešas reizes bloķēja pretinieku metienus. Šajā rādītājā viņš izcēlies jau trešajā spēlē pēc kārtas un šajā laikā izdarījis 15 blokus jeb vidēji piecus spēlē. Šonakt Porziņģim arī divas kļūdas un viena piezīme, kā arī +/- rādītājs mīnus četri.

„Knicks” un „Magic” (7-8) spēles pirmais puslaiks bija vājas kvalitātes basketbols, kurā abas komandas grozam uzbruka ar zemu precizitāti. Šo precizitāti pabojāja arī Porziņģis, kurš aizmeta garām visus piecus savus metienus pirmajā puslaikā, kā arī trīsreiz liedza grozā trāpīt pretiniekiem, bloķējot viņu metienus. Visus trīs blokus Porziņģis izdarīja mača pirmajās sešās minūtēs, savukārt pirmo atlēkušo bumbu savāca tikai otrās ceturtdaļas vidū.

„Knicks” īpaši neveiksmīgs periods padevās otrās ceturtdaļas sākumā, kad „Magic” ieguva apmēram desmit punktu pārsvaru, kuru noturēja arī līdz puslaika beigām (46:35). Ņujorkas sastāvā vairāk par diviem metieniem trāpījuši bija tikai Robins Lopess un Karmelo Entonijs, turklāt Entonijs vienā epizodē izcēlās ar sarežģīta metiena izdarīšanu brīdī, kad viņam blakus pilnīgi brīvs atradās Porziņģis. Savukārt Kristaps savu vienīgo rezultatīvo piespēli puslaikā izdarīja tieši Entonijam, izkārtojot viņam brīvu tālmetienu.

Porziņģis pie pirmajiem punktiem tika otrajā puslaikā, kad nogādāja grozā atlēkušo bumbu, sekoja arī precīzs pustālais, uzlabojās arī „Knicks” spēle kopumā, taču „Magic” saglabāja vadību. Porziņģis atzīmējās ar labu spēli aizsardzībā, kad nepiekāpās ātrumā pretinieku saspēles vadītājam Elfrīdam Peitonam un bloķēja viņa metienu caurgājienā.

Latviešu uzbrucējs pēdējā ceturtdaļā tika pie brīva tālmetiena, taču arī trešajā mēģinājumā no tālās distances bija neprecīzs, neizdevās realizēt arī brīvu pustālo. Pret Porziņģi vairākkārt tika pārkāpti noteikumi, taču tiesneši nefiksēja visai acīmredzamu Endrjū Nikolsona pārkāpumu, apturot Porziņģa došanos uz grozu pēc veiksmīgas saspēles ar Entoniju. Asi spēlēja arī „Magic” rezervists Džeisons Smits, kurš cīņā zem groza rupji nogāza Porziņģi gar zemi un pēc tam arī veltīja uz zemes pakritušajam latvietim pāris vārdus, taču uzreiz klāt bija Entonijs, kurš aizstāvēja savu partneri un atvēsināja Smitu.

Savukārt Porziņģa degsme atvēsināta netika un pēc saņemtas piezīmes uzbrukumā viņš revanšējās aizsardzībā, iespaidīgi bloķējot Viktora Oladipo danka mēģinājumu. Porziņģis tika arī pie sestā bloka šonakt, iemeta divus sodiņus (kurus sākotnēji spēles protokolā nez kāpēc ieskaitīja Hosē Kalderonam), taču vēlreiz netrāpīja tālmetienu. Spēles beigās līdz ar to „Knicks” vairs nebija pozīcijās, lai apdraudētu „Magic” uzvaru, un zaudēja 91:100.

"Knicks" sastāvā ar 28 punktiem rezultatīvākais bija Entonijs, taču sezonas labāko spēli aizvadīja Kalderons, gūstot 25 punktus un trāpot četrus tālmetienus. Orlando rindās 24 punkti Oladipo, uzvarai netraucēja arī Evana Furņē tikai trīs gūtie punkti, savukārt šovasar draftētais Mario Hezonja laukumā izgāja tikai uz īsu brītiņu. Ņujorkas komanda tagad atgriezīsies savā laukumā, naktī uz sestdienu, 2:30 pēc Latvijas laika, aizvadot maču pret "Heat", kurai zaudēja aizvakar.