Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Sports

"Knicks" treneris: "Porziņģa snaipera reputācija ātri apceļos NBA"

© scanpix.ee

NBA kluba Ņujorkas "Knicks" galvenā trenera Dereka Fišera asistents Kurts Rembiss izteicies, ka latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis jūtas ērti metienos no distances, kā arī viņam piemīt Dirka Novicka un Pau Gazola spēles aspekti.

"Kristaps varētu būt viņu abu kombinācija, jo viņš spēj paveikt tik daudz. Jūs to vēl neesat redzējuši un, iespējams, ka tuvākajos trīs, četros vai pat piecos gados to nevarēs novērtēt. Viņam ir jāaug, jānobriest, jāattīstās, jākļūst stiprākam un jāpierod pie NBA spēles stila," norāda Kurts Rembiss. "Viņš jau saprot basketbolu un zina, ko darīt. Viņš ir nesavtīgs spēlētājs. Kristaps laukumā pieņem labus lēmumus. Nebija tā, ka viņš šeit ierādās kā balta lapa. Viņš zina, kā spēlēt. Ar viņu būs interesanti strādāt."

Ar ceturto numuru NBA draftā izvēlētais latvietis esot nodemonstrējis briedumu, daudzpusību un fizisku stingrību, tomēr Porziņģis vēl nav piedalījies īstā NBA spēlē, kas viņu sagaida šīs nedēļas turpinājumā, kad sāksies pirmssezonas pārbaudes mači.

Rembiss ar Porziņģi strādājis visu vasaru un viņu ir pārliecinājusi latviešu basketbolista kustīgums un veiklība, kā arī prasmes ātro uzbrukumu situācijās. "216 centimetrus garam spēlētājam šīs īpašības ir iespaidīgas. Turklāt viņš varēs spēlēt ar muguru pret grozu un ar seju pret grozu.Mums patīk arī viņa sniegums aizsardzībā, viņa garums. Nav daudz viņa auguma spēlētāju, kuri būtu tik kustīgi, tādēļ mēs uzskatām, ka viņš dos pienesumu aizsardzībā."

Rembiss atklāj, ka treneru štābs vēl nav izlēmis, vai Porziņģi likt komandas pamatsastāvā vai iesaistīt laukumā no rezervistu soliņa. Kristaps bieži spēlē vienā pieciniekā ar Karmelo Entoniju, kas noņem no viņa papildus uzmanību. Tomēr Rembiss piebilst, ka, nākot laukumā uz maiņu, Kristapam rastos labvēlīgāki apstākļi divcīņām ar pretinieku otro ešelonu. Lai nu kā, treneris uzskata, ka Porziņģis varēs palīdzēt "Knicks" komandai un rādīs problēmas pretiniekiem ar pielāgošanos viens pret vienu dueļiem.

"Viņa spējas metienos no distances būs bīstamas pretiniekiem, kuriem būs jābūt ļoti uzmanīgiem. Viņa reputācija, kā labam snaiperim ātri vien apceļos visu līgu," saka Rembiss. "Kristapam būs jāspēj labi lasīt pretinieku aizsardzību. Iespējams, ka tieši tas būs viņa uzdevums Nr.1 - lasīt pretinieku aizsardzību un pieņemt pareizo lēmumu, spēlējot ar muguru vai ar seju pret grozu. Pēc tam nāks visas pārējās lietas, kas jāiemācās debitantiem."

Pirmajā NBA pirmssezonas pārbaudes mačā "Knicks" naktī uz ceturtdienu "Madison Square Garden" uzņems Brazīlijas klubu "Bauru Basket".