Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Porziņģis: "Smagi strādāšu svaru zālē"

© nypost.com

Aizvadītajā naktī NBA Lasvegasas Vasaras līga noslēdzās Kristapam Porziņģim un Ņujorkas "Knicks". Turnīra pēdējā mačā latvietis nepiedalījās un pēc mača sacīja, ka viņam nepieciešams kļūt stiprākam.

"Knicks" naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika ar 83:76 pārspēja Milvoki "Bucks". Mačā latvietis nepiedalījās. "Tas nebija mans lēmums," saka Kristaps Porziņģis. "Tas bija komandas lēmums, man ar to nebija nekāda sakara. Viņi vienkārši vēlējās, lai atpūšos."

Vasaras līgā Porziņģis piedalījās četrās spēlēs, vidēji guva 10,5 punktus, izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas, bloķēja 1,8 metienus un realizēja metienus no spēles ar 48% precizitāti. "Tā bija jauna pieredze par to, cik fiziska ir šī spēle," turpina 19 gadus vecais basketbolists. "Protams, lai sagatavotos sezonai, man jākļūst stiprākam, un pie tā es strādāšu. Es smagi strādāšu svaru zālē, cilāšu svarus. Nezinu cik daudz, taču esmu pārliecināts, ka "Knicks" par to parūpēsies."

Šobrīd Porziņģis sver aptuveni 104 kilogramus. Kā vēsta "New York Post", atsaucoties uz līgas avotiem, treniņnometnes sākumā latvietis grib svērt robežās no 108 līdz 111 kilogramiem.

"Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers veltīja atzinīgus vārdus garā latvieša virzienā. "Sešās dienās aizvadījām četras spēles un uzskatu, ka viņam veicās diezgan labi," saka Fišers. "Viņš ir vesels. Šī vasara viņam ir ļoti svarīga, lai varētu pāriet uz NBA basketbolu. Mēs vēlējāmies izvairīties no jebkādām blakus lietām, kas traucētu viņam šovasar strādāt."

Porziņģis tuvākajā laikā dosies uz Latviju, kur pavadīs vienu nedēļu, bet pēc tam atgriezīsies Ņujorkā, lai turpinātu gatavoties jaunajai NBA sezonai. Jau jūlija sākumā latvietis paziņoja, ka nevarēs palīdzēt Latvijas izlasei šoruden gaidāmajā Eiropas čempionātā.