Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Bertāns izcili sāk Vasaras līgu: 19 punkti un uzvara pār "76ers"

© scanpix

Lielisku sniegumu pirmajā Soltleiksitijas Vasaras līgas spēlē naktī uz otrdienu nodemonstrēja latviešu aizsargs Dairis Bertāns, kurš guva 19 punktus un palīdzēja Sanantonio "Spurs" ar 74:71 pieveikt Filadelfijas "76ers", ko pārstāvēja nupat Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) draftā ar trešo numuru izvēlētais Džahils Okafors.

 

Bertāns laukumā devās pamata pieciniekā, spēlēja 25 ar pusi minūtes, guva 19 punktus (2p. 1/2, 3p. 5/8, s.m. 2/3), atdeva trīs rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, reizi kļūdījās un saņēma četras piezīmes. Dairim arī otrais augstākais +/- rādītājs komandā (+23).

Poundingtherock.com Bertāna sniegums tiek salīdzināts ar Petija Milza pienesumu: "Viņš met pilnīgi bez jebkādas vilcināšanās, driblē pienācīgi un pretinieku mazos spēlētājus traucē ar nepatīkamu aizsardzību visa laukuma garumā. Dairim ir liela pieredze profesionālajā basketbolā, un viņš ir atslēgas spēlētājs Latvijas valstsvienībā. Viņš ir attīstījis augstu basketbola IQ un šķiet, ka lieliski iederas "Spurs" sistēmā. Mēs pat redzējām sadarbību, kad Bertāns izmeta brīvu trīspunktnieku, izskrienot aiz diviem aizsegiem - tā bija sadarbība tieši no Popoviča arsenāla. Būšu apstulbis, ja Dairis nesaņems vismaz ielūgumu uz treniņnometni."

Jūnijā draftētais Keidijs Laleins "Spurs" rindās izcēlās ar 12 punktiem, piecām bumbām, četriem bloķētiem metieniem, bet arī astoņām piezīmēm (vasaras līgās nav piezīmju limita).

Savukārt Filadelfijas komandā pirmo reizi laukumā devās ar augsto trešo numuru draftētais centrs Džahils Okafors, kurš pēc grūta pirmā puslaika otrajā iejutās un spēli beidza ar 18 punktiem un desmit bumbām, kā arī diviem bloķētiem metieniem. Turku spēka uzbrucējs Furkans Aldemirs, kurš "Sixers" pievienojās sezonas vidū (atstāja Stambulas "Galatasaray"), punktus neguva, toties izcīnīja 11 bumbas pie groziem.

Nākamo spēli Bertāns un "Spurs" aizvadīs naktī uz trešdienu, kad tiksies ar mājinieci Jūtas "Jazz" komandu. Spēles sākums paredzēts pulksten 4:00.