Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Gulbis "US Open" būs izlikts ar 11. numuru

© scanpix

Ernests Gulbis gada pēdējā "Grand Slam" turnīrā "US Open" būs izlikts ar 11. numuru, otrdien apstiprināja sacensību organizatori. Turnīra pirmā numura gods ranga līderim Novakam Džokovičam.

Tenisisti Ņujorkā izsēti pēc šīs nedēļas ranga, tāpēc nekādu pārsteigumu šodien izplatītajā informācijā nav. Gulbim rangā 12. vieta, bet pie 11. numura "US Open" viņš ticis, jo savainojuma dēļ sacensībās nevarēs piedalīties pagājušā gada čempions Rafaels Nadals.

11. numurs būs visaugstākais numurs, ar kādu Gulbis izlikts "Grand Slam" sacensībās. Iepriekšējais labākais rādītājs viņam bija Vimbldonā, kur Ernestam bija 12. numurs. Toreiz Gulbis rangā bija desmitniekā, taču Vimbldonā ir specifiska izsēšanas formula, kas ņem vērā ne tikai reitingu, bet arī tenisistu rezultātus uz zāliena seguma.

Gulbis pirms gada "US Open" bija izlikts ar 30. numuru un 1. kārtā piecos setos zaudēja austrietim Andreasam Haideram-Maureram. Latvijas tenisa līderis Ņujorkā pamatturnīros iekrājis 6-7 bilanci un labāko rezultātu šajā turnīrā sasniedza debijā 2007. gadā, kad tika līdz 4. kārtai (zaudējums Karlosam Moijam).

Šā gada turnīrā ar pirmo numuru izlikts pēdējos četros gados finālu sasniegušais Novaks Džokovičs, bet svarīgajā astoņniekā, pateicoties Nadala nespēlēšanai, ticis 2012. gada čempions Endijs Marejs. Turnīra mājas lapā publicētā informācija liecina, ka sacensību izloze notiks ceturtdien, 21. augustā, plkst. 12:00 pēc Ņujorkas laika (ar Latviju septiņu stundu starpība). Kvalifikācijas cīņas sākās jau šodien, bet pamatturnīrs startēs pirmdien.