Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports

Šmēdiņš un Pekmanis triumfē EEVZA posmā Lietuvā

© fivb.org

Lietuvas pilsētā Rokišķos svētdien Austrumeiropas volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) rīkotajā pludmales volejbola tūres posmā uzvaru izcīnīja Latvijas duets Toms Šmēdiņš un Reinis Pekmanis, finālā ar 3-1 apspēlējot krievus Ruslanu Bikanovu un Ņikitu Liaminu.

Turnīra pirmajā dienā, vakar, zaudējumu piedzīvoja Ruslans Sorokins un Edvarts Buivids, bet pie uzvarām tika gan Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, gan Toms Šmēdiņš un Reinis Pekmanis. Otrās kārtas spēlē abi Latvijas dueti cīnījās savā starpā, un ar 3-2 uzvaru svinēja Šmēdiņš un Pekmanis. Vēlāk Pļaviņš un Solovejs ar 3-1 apspēlēja Sorokinu un Buividu, kas pabeidza turnīru devītajā vietā.

Pļaviņš un Solovejs vēl uzvarēja igauņus, bet zaudēja lietuviešiem un turnīru beidza piektajā pozīcijā. Tikmēr Šmēdiņs un Pekmanis trešajā kārtā uzveica baltkrievus, bet pusfinālā četros setos tika galā ar lietuviešiem, kas bija izlikti ar pirmo numuru.

Finālā Šmēdiņš un Pekmanis sāka ar pārliecinošu uzvaru pirmajā setā (15:8), bet tikpat pārliecinoši zaudēja otro (8:15). Tam sekoja saspringts trešais sets un uzvara (16:14), bet ceturtajā setā svaru kausi nosvērās krietni par labu latviešiem (15:7) un izcīnīta uzvara ar 3-1.

Šis bija pirmais Šmēdiņa un Pekmaņa turnīrs, kas aizvadīts kopš spēku apvienošanas.