Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš/Solovejs neiekļūst Berlīnes "Grand Slam" pamatturnīrā

© fivb.org

Pasaules tūres "Grand Slam" posmā Berlīnē šodien noslēdzas kvalifikācijas mači pludmales volejbolā. Pirmajā kārtā mūsu Toms Šmēdiņš un Jānis Pēda piekāpās čehiem (0-2). Izšķirošajā kvalifikācijas spēlē tādējādi netikās divi Latvijas dueti, taču arī Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs zaudēja šiem čehiem (1-2).

T.Šmēdiņš un J.Pēda kvalifikācijā izsēti ar 20. numuru, savukārt čehi Premisls Kubala un Jans Hadrava kotējas augstāk (#13). Pirmajā setā cīņa veidojās līdzīga, taču galotnē mazliet veiksmīgāki izrādījās pretinieki (20:22). Pirms otrā seta bija cerība, ka 40 gadus vecais Kubala varētu sagurt, tomēr notikumi laukumā to neapstiprināja - mūsējie cieta sagrāvi (11:21) un zaudēja arī mačā.

Izšķirošajā kvalifikācijas spēlē ar 4. numuru izsētie Mārtiņš Plaviņš un Aleksandrs Solovejs spēkojās ar iepriekšēja mača uzvarētājiem. Pret čehiem pirmajā setā labāk sekmējās mūsu duetam (21:17), taču otrajā setā Kubala/Hadrava revanšējās (17:21). Trešā seta sākumā produktīvāki bija mūsējie (8:6), taču pretinieki panāca izlīdzinājumu (10:10), un rezultāts kļuva ļoti nepatīkams (12:14), izdevās izlīdzināt, taču turpinājumā čehi bija tuvāk uzvarai. Galu galā mūsu sportisti piedzīvoja zaudējumu setā (17:19) un arī mačā.

Berlīnes "Grand Slam" pamatturnīram pieteikušies arī pasaules ranga vicelīderi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Šis posms noslēgsies 22. jūnijā.