Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports

Divi mūsu dueti uzsāks cīņu par vietu Maskavas "Grand Slam" pamatturnīrā

© fivb.org

Latvijas pludmales volejbola dueti Mārtiņš Pļaviņš / Aleksandrs Solovejs un Toms Šmēdiņš / Jānis Pēda trešdien startēs kvalifikācijas turnīrā par vietu FIVB „Grand Slam” posma pamatturnīrā. Lai iekļūtu „Grand Slam” sacensību pamatturnīrā, pirmajiem būs jāmāk uzvarēt vienā spēlē, bet otriem jāpārvar divas kārtas.

Aizvadītajā nedēļā abi augstākminētie dueti neveiksmīgi startēja Eiropas čempionātā Itālijā. Pļaviņam ar Soloveju nācās samierināties ar 17.vietu, bet T.Šmēdiņš un Pēda ierindojās 25.vietā.

Jau trešdien abas komandas uzsāks cīņu par vietu Maskavas „Grand Slam” posma pamatturnīrā. Toms ar Jāni, kuri sacensībās izsēti ar 14.numuru, kvalifikācijas sacensības sāks ar pirmo kārtu, kur viņiem pretī stāsies Venecuēlas pārstāvji Hesus Villafaņē un Igors Ernandess (19.). Mačs risināsies otrajā kortā, tāpēc ir cerības, ka internetā varēs atrast arī spēles video tiešraidi. Uzvaras gadījumā T.Šmēdiņš un Pēda otrajā kārtā samēros spēkus ar labi zināmajiem amerikāņiem Reienu Dohertiju un Nikolasu Lucenu, kuriem turnīrā ticis trešais kārtas numurs.

Pļaviņam ar Soloveju tikmēr jāpiedalās tikai vienā mačā, un uzvaras gadījumā viņi uzreiz iekļūs pamatsacensībās. Latvijas duets turnīrā izsēti ar ceturto numuru un viņu pretinieki noskaidrosies čehu Premisla Kubalas un Jana Dumeka – Sergeja Popova un Iļjas Kovaļova (Ukraina) cīņā. Pļaviņš un Solovejs cīņu uzsāks pulksten 13.10 pēc Latvijas laika otrajā kortā.

Ar pamatturnīru sacensības Maskavā uzsāks Eiropas vicečempioni Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.