Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" ielaiž piecus vārtus un piekāpjas Ufas "Salavat Yulaev"

© Romāns Kokšarovs

Šovakar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē Rīgas "Dinamo" ar 2:5 piekāpās Artūra Kuldas pārstāvētajam Ufas "Salavat Yulaev". Abus vārtus rīdzinieku labā guva Mets Robinsons.

Jau pats spēles sākums solīja daudzsološu mača gaitu – pirmajā minūtē ar piecu sekunžu intervālu noraidīts tika viesu aizsargs Babčuks un Pols Šehura. Pēc tam pilnos sastāvos abas vienības nospēlēja nepilnu minūti, un uz noraidīto spēlētāju soliņu jau devās Arvīds Reķis. Ufas hokejistiem nevajadzēja pat pusminūti, lai izmantotu viena spēlētāja pārsvaru. Precīzs bija Ņikitas Filatova metiens, bet Ufas pieciniekā laukumā darbojās arī Artūrs Kulda.

Gandrīz uzreiz pēc metiena vairākuma iespēja radās rīdziniekiem, tomēr "Dinamo" spēja nostāties zonā salīdzinoši vēlu un vārtus neguva, lai gan izdarīja vairākus labus šķīlienus no distances. Arī otrajā mēģinājumā Rīgas hokejisti nepārspēja Alekseju Volkovu, tomēr šoreiz "Dinamo" turpināja uzbrukt uz esošā viļņa, un, viesiem nespējot kontrolēt situāciju vārtu priekšā, rezultātu izlīdzināja Mets Robinsons. Pirms tam kādā no epizodēm savainojumu guva Oskars Cibuļskis, tādējādi diezgan droši varēja prognozēt, ka spēlē iesaistīsies arī jaunais Edgars Siksna.

Otrais periods sākās ar jaunu pārbaudījumu rīdziniekiem – noraidīti tika uzreiz divi "Dinamo" hokejisti (Sotnieks, Ņiživijs). Laukuma saimnieki izturēja trijatā pret pieciem un jau pirmajā pretuzbrukumā nopelnīja sev iespēju spēlēt vairākumā. Šoreiz "Dinamo" spēlētāja pārsvaru izmantoja, viesiem nespējot traucēt mājinieku saspēlei tiešā vārtu tuvumā, bet vārtus atkal gūstot Robinsonam.

Tomēr turpinājums vairs nebija tik rožains. Pēc trim ar pusi minūtēm Jegors Dubrovskis izlīdzināja rezultātu, bet pašā trešdaļas izskaņā nepilnas pusotras minūtes laikā Igors Mirnovs un Tēmu Hartikainens guva pa vieniem vārtiem, panākot 4:2 Ufas labā. Nelaime nenāca viena – rīdzinieku kapteinis Sandis Ozoliņš 15 sekundes līdz perioda beigām tika pie disciplinārā soda (10 minūtēm), tādējādi atstājot "Dinamo" aizsargu izvēli gaužām ierobežotu.

Trešā perioda sākums bija pietiekami daudzsološs, lai varētu vēl mēģināt cīnīties par uzvaru. Otrajā minūtē noraidīts tika Tēmu Hartikainens, bet arī pēc tam – jau skaitliski vienādos sastāvos – viesi nespēja tikt ārā no savas zonas bez pārmetiena.

Līdz gūtiem vārtiem tomēr tikt neizdevās, tā vietā viesi guva piektos vārtus – perioda vidū vārtus guva Antons Slepiševs. Atlikušajā laikā rīdzinieki, lai gan centās, tomēr tikt vismaz pie trešās ripas nespēja, un mačs noslēdzās ar 5:2 Ufas "Salavat Yulaev" labā.

Artūrs Kulda viesu komandā tika pie lielākā spēles laika (22 minūtēm un 42 sekundēm) un izdarīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī vairākas reizes bīstami pieslēdzās Ufas hokejistu rīkotajiem uzbrukumiem.

Mājas spēļu sēriju Rīgas "Dinamo" turpinās ar cīņām pret Nižņekamskas "Neftekhimik" (11.oktobrī) un Magņitogorskas "Metallurg" (13.oktobrī), bet 17.oktobrī viesosies Bratislavā pie "Slovan".