Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

Apmeklētāji ziņo par bīstamu vietu pie VID ēkas

© F64

Vairāki Valsts ieņēmumu dienesta (VID) klienti ir pamanījuši, ka dienas laikā atrast brīvu vietu pie ēkas esošajā autostāvvietā ir teju neiespējami, tāpēc automašīnu novieto stāvvietā, kas atrodas aiz VID ēkas. Tomēr cilvēki vēsta par bīstamu vietu autostāvvietas teritorijā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

VID klientei Inetai brauciens uz dienestu beidzies pavisam nelāgi. Viņa savu automašīnu novietojusi stāvvietā aiz VID ēkas. Šis stāvlaukums ir arī atzīmēts ar atbilstošu ceļazīmi. Tomēr braucot pa stāvlaukuma teritoriju Ineta nepamanīja, ka brauktuves vidū atrodas kanalizācijas aka bez vāka un ar priekšējo automašīnas riteni iebrauca tajā. Viņai paveicās, ka dēlam bijusi brīvdiena, un viņš ieradies palīdzēt spēkratu izcelt. Automašīnu nācās vest uz servisu. "Tas ka mašīna tur iebrauca iekšā, tas jau nav pats trakākais, bet tur jau var arī cilvēks iekrist," stāsta Ineta norādot uz nenorobežoto atvērto aku. Turklāt šī nav vienīgā atvērtā aka teritorijā.

VID pārstāve Kristīne Augstkalne - Jaunbērziņa aicina iedzīvotājus sekot norādēm un novietot automašīnas klientiem paredzētajā autostāvvietā. Teritorijā ir 70 iezīmētas stāvvietas, savukārt dienesta darbiniekiem ir nodrošinātas 320 vietas. "Jūsu norādītajam stāvlaukumam ar Valsts ieņēmumu dienestu nav nekādas saistības. Mums ļoti žēl, ka tai sievietei tā sanācis ar automašīnu un ceram, ka viss būs kārtībā, bet VID ar šo placi tiešām nav nekādas saistības," pauž VID pārstāve. Tiek uzsvērts, ka ir plānots paplašināt dienesta stāvlaukumu.

"Latvijas Valsts ceļi" pārstāve Anna Kononova vēsta, ka aiz VID ēkas esošais stāvlaukums nav nodots ekspluatācijā un ceļazīmju izvietošanas nav saskaņota ar "Latvijas Valsts ceļiem". Šobrīd tiek skaidroti stāvlaukuma īpašnieki, lai aizrādītu par nesaskaņotu zīmju izvietošanu.

Zemesgrāmatā pieejamā informācija liecina, ka šis stāvlaukums atrodas uz SIA “Mežaparka infrastruktūra” zemes. Uzņēmuma valdes loceklis Jānis Stakens jau esot devis rīkojumu ceļazīmju demontēšanai. "Tur mašīnas nedrīkst atrasties, tā ir nepabeigta iela un tas ir privātīpašums.," norāda J. Stakens. Viņš arī izsaka minējumu, ka par stāvvietas ierīkošanu ir atbildīgs VID.