Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

Sirmgalvis terorizē Pārdaugavas iedzīvotājus

© Ekrānuzņēmums no video/ Bez Tabu

Pārdaugavā, Liepājas ielas 36. nama iedzīvotājus jau kādu laiku terorizē sirmgalvis, kurš gadiem klusējis, bet tagad regulāri izsauc pašvaldības policiju, lai sodītu kaimiņus par it kā nepareizi novietotām automašīnām mājas pagalmā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Mājas iedzīvotāji stāsta, ka jau gadiem ilgi novietojuši savas automašīnas plašā, asfaltētā laukumā pie mājas un nevien līdz šim nebija sūdzējies. Tomēr pēdējā laikā šo pagalmu regulāri apciemo policija, kura soda spēkratu īpašniekus par automašīnu novietošanu neatļautā vietā. "Tas ir stulbums! Nu, kāpēc te nevar noparkoties? Stulbums! Es te vienmēr esmu novietojusi auto, nevienam netraucēja! Es pati esmu ar bērnu, ja tas kādam traucētu, tas es pirmā to izjustu," stāsta kāda 1. stāva iedzīvotāja. Savukārt vēl kāda mājas iemītniece apgalvo, ka viņai ir īpaša CSDD izsniegta atļauja par to, ka viņa var savu automašīnu bezmaksas novietot maksas stāvvietā, jo viņai bērns ir invalīds. Tāpēc viņa ir neizpratnē, ka jau vairākkārtīgi sodīta par automašīnas novietošanu pie pašas mājas. "Viņš [vīrietis] mēdz aizmukt. Pagājušoreiz viņu pat policija meklēja, jo iekāpa trolejbusā un aizbrauca. Viņam ir autisms," atzīst kundze.

Pie kaimiņu mājas arī automašīnu nevar novietot, jo to aizliedz ceļazīmes. Kāda Liepājas ielas 36. nama iedzīvotāja ar ironiju skaidro, ka varētu iegādāties helikopteru un noparkoties uz jumta. Savukārt vēl kāda mājas iedzīvotāja stāsta, ka savās mājās jūtas kā cietumā, jo nevar nolikt mašīnu.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis atklāj, ka policija nerīko īpašus māju pagalmu reidus, bet izbrauc tad, ja tiek saņemtas sūdzības. Šajā gadījumā asfaltētais laukums ir ietve un tur automašīnas novietot nedrīkst.

Nevienam citam izņemot sirmgalvi, kurš dzīvo nama 3. stāvā automašīnas netraucē. Kaimiņi ir neizpratnē par vīrieša motīviem izsaucot policistus, jo viņam pašam automašīna neesot.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" pārstāve Santa Vaļuma vēsta, ka iedzīvotāji var veikt pārbūvi un laukumu no ietves pārtaisīt par stāvlaukumu.