Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Skandalozi

Aculiecinieki atklāj detaļas par traģēdiju Imantā

© Ekrānuzņēmums no video/ Degpunktā

Otrdien Rīgā Imantas dzelzceļa stacijā notika traģēdija - vilciens nāvējoši notrieca 21 gadu vecu jaunieti. Aculiecinieki stāsta, ka jaunietis bija iegrimis sevī un vilcienu nepamanīja, vēsta raidījums "Degpunktā".

Otrdien ap plkst 07.30 Imantā kāds 21 gadu vecs jaunietis gāja pāri dzelzceļa sliedēm pa oficiāli ierīkotu sliežu pāreju Zolitūdes virzienā. Diemžēl jaunietis nepamanīja tuvojošos vilcienu. Neviens jauno vīrieti nepaspēja apturēt, jo nevarēja iedomāties, ka viņš nepamanīs tuvojošos vilcienu. Uz negadījuma vietu nekavējoties tika izsaukti mediķi, kuri veica atdzīvināšanas pasākumus, bet diemžēl jaunā vīrieša dzīvību vairs nebija iespējams glābt.

Netālu esošā kioska pārdevēja, kura bija notikuma aculieciniece, vēsta, ka, viņasprāt, jaunietis dzīvību zaudēja uzreiz pēc vilciena trieciena. "Laikam tas kas blakus gāja vai aiz viņa [jaunieša] tai slikti palika un tad ārsti tur ar viņu ņēmās. Bet tur nevar saprast, vai viņi bija divatā, vai vienkārši gāja viens aiz otra," stāsta pārdevēja. Viņa arī atzīst, ka šajā dzelzceļa stacijā pāreja ir izbūvēta tā, lai pēc iespējas samazinātu nelaimes iespēju. Viņa min, ka jaunietis bija vai nu iegrimis sevī vai pārāk skaļi klausījās mūziku.

"Viņš lidoja kā bumba... Manuprāt, tas nozīmē, ka viņš bija atslābis. Jo ja būtu saspringts, tad jau būtu kaut kas lauzts. Nu es tā varu iedomāties, jo nekādi asins plūdi tur nebija," notikušo atceras pārdevēja.

Latvijas Dzelzceļa galvenais tehniskais inspektors Dainis Zvaners stāsta: "Katram pašam ir jābūt uzmanīgam un nekas jau tur supersarežģīts netiek prasīts. Pirms šķērsot sliedes ir jāpārliecinās, ka nenāk vilciens un tam ir jānotiek ar visām maņām."

Izsakām visdziļāko līdzjūtību jaunieša tuviniekiem.