Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

UZMANIES: Internetā uzdarbojas krāpnieki

© Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency

Nereti gadās dzirdēt par dažāda veida ļaundariem, kuri mēģina no cilvēkiem izkrāpt naudu. Arī tiešsaistes vidē tādi ir. Kādai sievietei Rīgā to nācies saprast nepatīkamā ceļā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kāda rīdziniece saņēmusi vēstuli no vīrieša, kurš apgalvoja, ka dzīvo kalifornijā. Viņš rakstīja, ka nodarbojas ar uzņēmējdarbību un ir atraitnis. Vīrietis par sevi radīja uzticamu iespaidu, tāpēc sieviete nekautrējās uzsākt saraksti. Pēc kāda laika vīrietis atzinies mīlestībā. Arī sieviete vairs nespēja slēpt savas jūtas pret vīrieti. Viss izklausās skaisti, tomēr ir kāds ''bet''.

Kādu dienu vīrietis teicis, ka ir nonācis finansiālās grūtībās un lūdza sievieti pārskaitīt 1200 eiro. Viņa neko ļaunu nenojausdama to arī izdarīja, tomēr vīrietis ar visu naudu nozuda un vairs nav sakontaktējams.

Romantiskie krāpnieki liek lietā labi izpētītas un pārbaudītas psiholoģijas metodes: uzklausa, mierina, izsaka komplimentus, sūta virtuālus simbolus: ziedus, sirsniņas un skūpstus, pat saderināšanās gredzenus.

Ja ir aizdomas, ka cilvēks ir krāpnieks, tad noteikti nepieciešams veikt pārbaudi. Piemēram, uzaicināt otru cilvēku uz video sarunu, nevis tikai saraksti. Ja atsakās, minot visdažādākos iemeslus, visticamāk, ir kārtējais krāpnieks.