Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Skandalozi

ŠAUSMINOŠI: Vācijā 12 gadus vecs zēns mēģinājis uzspridzināt Ziemassvētku tirdziņu

© DPA

"The Local" ziņo, ka 12 gadus vecs radikalizējies zēns mēģinājis aktivizēt naglu bumbu Ziemassvētku tirdziņā Ludvigshāfenē Vācijā.

Zēns uzbrukumu mēģinājis veikt 26. novembrī. Spridzeklis nav eksplodējis, apstiprinājusi prokuratūra. Bumbai neuzsprāgstot puika nav mēģinājis vēlreiz to aktivizēt. Viņš ir irākiešu izcelsmes Vācijas pilsonis.

Spridzeklis bija ievietots mugursomā, kura pildīta ar naglām. Zēns to novietoja krūmos, netālu no pilsētas domes. Nejaušs garāmgājējs ieraudzīja paslēpto somu un izsauca policiju, kas somu neitralizēja ar kontrolētu spridzināšanu.

Zēnu uzbrukumam iedrošināja vēl nenoskaidrots teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" kaujinieks. Eksperti norāda, ka spridzeklis bija izgatavots no petardēm un brīnumsvecītēm un bija viegli uzliesmojošs, taču ne sprādzienbīstams.

Tā kā zēns nav sasniedzis 13 gadu vecumu, viņu nevar sodīt par noziegumu. Puikam piesaistīts sociālais darbinieks, taču izmeklētāji cenšas noskaidrot, kāds teroristiskā grupējuma atzars zēnu iedrošinājis uzbrukumam.