Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

ŠOKĒJOŠI: Mediķi, iespējams, ar B hepatītu inficējuši vairākus pacientus

© Lauris Aizupietis/ f64 photo agency

Šoruden trīs savstarpēji nepazīstamiem pacientiem, kuri pirms vairākiem mēnešiem ārstējušies Daugavpils slimnīcas uroloģijas nodaļā ir atklāts B hepatīts. Ir aizdomas, ka ar šo slimību visus trīs cilvēkus inficējuši mediķi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sasirgušie cilvēki vēsta, ka laikā, kad ārstējušies Uroloģijas nodaļā, viņiem visiem veiktas medicīniskas manipulācijas, kas saistītas ar asinīm. Tiek spriests, ka iespējams tieši šajā brīdī notikusi inficēšanās ar nopietno slimību. Turklāt pacienti pamanījuši, ka slimnīcas medmāsas neievēro higiēnas normas - nav nēsājušas vienreizējos cimdus.

Daugavpils reģionālās slimnīcas galvenā māsa Iraīda Balode pieļauj iespējamību, ka teorētiski visi sasirgušie varētu būt inficējušies slimnīcā. Tomēr pilnībā šādu faktu viņa apstiprināt nevar.

Savukārt Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) speciālisti ir veikuši pārbaudi šajā slimnīcā un viņiem jau ir zināms ceturtais cilvēks, kurš, iespējams, inficējies ar B hepatītu Daugavpils slimnīcā. SPKC pārstāvis apgalvo, ka visu cilvēku saslimšanā visticamāk tiešām ir vainojama Daugavpils slimnīcas mediķu nolaidība.