Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Skandalozi

Latviešu māksliniecei veikta jaunavības plēves atjaunošanas operācija

© Mētra Saberova/Facebook

Latviešu māksliniece Mētra Saberova savā Facebook lapā publiskojusi ierakstu, kurā atklājusi, ka Polijā viņai veikta operācija, kuras laikā veiksmīgi atjaunota viņas jaunavības plēve.

Saberovai operācija veikta septembra beigās. Māksliniece raksta, ka operāciju veikusi tieši tādēļ, ka šāda rīcība esot "stulba un absurda".

"Es gribu parādīt, cik absurds un ārkārtīgi diskriminējošs ir spiediens uz sievietēm, lai paliktu jaunavas priekš vīriešu patēriņa. Šī operācija pārsvarā pastāv, lai "palīdzētu" sievietēm un viņu ģimenēm izbēgt no sabiedrības pazemojumiem, kas rodas sievietei neesot jaunavai, kad viņa iziet pie vīra, kuriem nav jāizpilda šāds pienākums," skarbi angļu valodā raksta māksliniece.

Māksliniece uzsver, ka šādas operācijas tiek veiktas, kā sievas dāvana vīram, lai piešķirtu papildus kaisli viņu mīlas dzīvei. Pēc operācijas Saberova jautā, vai viņa ir vairāk iekārojama, esot atkal jaunava? Māksliniece operāciju veica kā mākslas projektu, lai protestētu pret sieviešu seksuālās brīvības ierobežojumiem.

.