Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Pašmāju puiši ieplānojuši Latvijā attīstīt striptīzu

Latviešu striptīzdejotāju apvienība «MALE Empire NIGHT out SHOW». © F64

Daudzas dāmas ir sajūsmā par grupas izveidotāju un horeogrāfu Arvīdu Ķiršakmeni, kurš striptīza prasmes apguvis pat Amerikā un Kanādā.

Nesen Ķīpsalas hallē norisinājās tradicionālais festivāls «Erots 2016», kurā debijas uzstāšanos vietējās publikas priekšā piedzīvoja latviešu striptīzdejotāju apvienība «MALE Empire NIGHT out SHOW». Par puišu sniegumu viedokļi dalās, ir dāmas, kas sajūsmā spiedz, bet ir arī daiļā dzimuma pārstāves, kas kritizē dejotāju sniegumu. »Vakara Ziņas« noskaidroja, ko par to saka grupas izveidotājs un horeogrāfs Arvīds Ķiršakmenis.

– Jūsu blicē ir tikai trīs striptīzdejotāji?

– Nē, pavisam pamatsastāvā esam pieci, bet Ķīpsalā dejojām tikai trīs, jo visi nevarēja satilpt uz skatuves.

– Kāds ir patiesais iemesls, kāpēc pievērsāties striptīza dejām?

– Viss sākās pēc tam, kad atgriezos no Amerikas un Kanādas, kur pusgadu paceļoju apkārt, dejojot striptīzu un darbojoties kā horeogrāfs. Lielākoties uzstājos kā solo mākslinieks. Atgriezies mājās, sapratu, ka savas zināšanas vēlos nodot tālāk, ieviešot šo deju stilu Eiropā.

Taču visa pamatā ir deja, ar ko nodarbojos jau daudzus gadus. Tikai pēdējos divus gadus esmu pilnveidojies kā striptīzdejotājs. Sākumā dejoju viens un pamazām izveidoju grupu. Vērsos pie citiem dejotājiem ar jautājumu, vai viņi nevēlas uzdejot sievietēm? Tas, ko mēs darām, nav tikai striptīzs. Tā ir deja ar striptīza elementiem, maigumu un seksualitāti. Mūsu priekšnesumi ir emocijām bagāti. Nodibinot šo kompāniju, man bija svarīgi, ka arī latviešu džeki var parādīt, ka prot dejot striptīzu.

– Dejojot striptīzu, noteikti var nopelnīt vairāk nekā tikai ar dejošanu?

– Nē! Man patīk sievietes un viņu emocijas, kliedzieni. Personiski man patīk uzstāties tikai sievietēm.

– Tu labi nopelni, esi turīgs puisis?

– Jā, viss kārtībā.

– Šī bija jūsu debija pašmāju sievietēm? Kur vēl vedīsiet rādīt Latvijas striptīzu?

– Pagaidām ir uzaicinājums uz Lietuvu. Tad skatīsimies tālāk, ko darīt. Iespējams, brauksim uz Vāciju. Ir plānos doties arī ārpus Eiropas. Man ir kontakti gan Kanādā, gan Amerikā, tādēļ, ja mums viss ies labi, ceļosim arī uz šīm valstīm.

– Saprotu, ka sievietes spiedz kā trakas, vērojot jūsu erotisko priekšnesumu, bet vai esat piedzīvojuši kuriozus gadījumus, kad kāda dāma ir noģībusi, ieraugot jūs pilnīgi kailus vai ar roku aizskarot jūsu ķermeņa intīmākās vietas?

– Vienmēr ir pozitīvas emocijas. Ar sirdi, paldies dievam, neviena sieviete nav aizgājusi, bet ir bijuši traki brīži. Piemēram, beidzas deja, un sievietes nevēlas pamest skatuvi, sēž un nekustas. Ir bijuši gadījumi, ka, apdejojot sievietei, viņa aizķeras tur, kur nevajag. Tad ir sāpīgi.

– Vai sievietes pēc striptīza vēlas ko vairāk, piemēram, pavadīt nakti ar brašajiem striptīza dejotājiem, nodoties gultas priekiem?

– Ir visādi gadījumi bijuši. Lai arī sievietes vēlas kaut ko vairāk, mēs neielaižamies. Esam tomēr profesionāļi, kas dejo striptīzu, nevis sniedz sievietei kaut ko vairāk.

– Dejojat arī vecmeitu ballītēs un dzimšanas dienās?

– Protams, dejojam pēc izsaukuma. Mūsu pakalpojumu cenas gan neatklāsim. Tā ir konfidenciāla informācija.

– Tev ir pastāvīgas attiecības?

– Mums draudzenes ir visur, gan uz skatuves, gan ārpus tās. Neviens uz mums ļaunu prātu netur par to, ko darām. Tikai atbalsta.

– Kādām īpašībām puišiem jāpiemīt, lai sāktu dejot striptīzu un sievietes no redzētā spiegtu kā trakas? Vērojot jūsu deju, likās, ka jums vēl ļoti daudz jāmācās.

– Mēs esam kā attēli uz skatuves. Sievietes mūs vēro no galvas līdz kājām. Galvenais – jābūt atlētiskas miesasbūves, muskuļotam un seksīgam. Sievietēm ļoti patīk dabiski vīriešu augumi. Taču kā padarīt sievieti priecīgu? Tas atkarīgs no dejas, mākslas un pieredzes šajā jomā.

– Jūs ievērojat diētu?

– Kad nepieciešams, tad sēžam uz diētas, lai arī mums nav tik bieži problēmas ar lieko svaru. Katru dienu pusotru stundu pavadām sporta zālē.

– Cik ātrā laikā spējat izģērbties?

– Var jau izģērbties desmit sekundēs, bet vai tas būs seksīgi, to lemj skatītāji.

– Ko nozīmē seksīgs vīrietis?

– Seksīgs vīrietis ir sakopts vīrietis. Nekad nevar iziet no mājas netīrs un nesakopies. Ir jābūt teicamai frizūrai, apģērbam, apaviem, smaržām, manierēm un pašpietiekamai attieksmei pret dzīvi.

– Vai jūs, ejot uz skatuves, lietojat smaržas ar feromoniem, lai sievietes jau pa gabalu jūt seksuālu pievilkšanas spēku?

– Jā, iesmaržoties pirms skatuves noteikti vajag. Man topā ir smaržas «Escape by Calvin Klein», un zinu, ka sievietēm šis aromāts ļoti patīk. Ir dažas sievietes, kas džeku atceras tikai pēc smaržām. Arī tā mēdz būt.

– Kā ar vīriešiem, viņiem arī noteikti patīk jūsu striptīzdejas, jo arī viņi skatās jūsu priekšnesumus.

– Uz šo jautājumu gan nemācēšu atbildēt.

– Noreklamē striptīzu, kāpēc sievietei noteikti būtu jāredz šāda stila dejas?

– Domāju, ka sievietēm dažreiz vajag arī izklaidēties. Lai nesēž vientuļas mājās, lai izraujas no ierastās ikdienas rutīnas un aiziet uz striptīzu. Redz ko savādāku!