Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

Prinča Čārlza slepenās vēstules apdraud karalisko ģimeni

© mirror.co.uk

Atklātībā nācis Lielbritānijas kroņprinča Čārlza rakstīto vēstuļu saturs. Izskatās, ka neapdomīgi rakstītās vēstules princim var laupīt torni.

Pēc 10 gadu ilgas cīņas beidzot tiks atklāts Prinča Čārlza ministriem adresēto vēstuļu saturs. „Melnā zirnekļa memuāri” – pateicoties Čārlza ķeburainajam rokrakstam šāds nosaukums ir piedēvēts 27 ar roku rakstītām vēstulēm ministriem, kurās viņš atklāj savu personīgo viedokli. Vēstuļu saturs varētu apdraudēt prinča karalisko nākotni, ja atklāsies, ka viņš ir mēģinājis lobēt ministru kabinetu vai ietekmēt to rīcību. Kā zināms – Anglijā karaliskām personām jābūt politiski neitrālām.

Vēstules tika sarakstītas laika posmā no 2004. gada septembra līdz 2005. gada martam un, saskaņā ar bijušā ģenerālprokurora Dominika Grīva (Dominic Grieve) teikto,atklāj visdziļākos personiskos uzskatus, kas var nopietni iedragāt Čārlza spēju veikt savus pienākumus brīdī, kad viņš kļūs par karali.”

Par spīti tam, ka karaliskie avoti ziņo, ka Čārlzam neesot ne mazākā iemesla uztraukties par savu objektivitāti brīdi, kad tiks publiskots vēstuļu saturs, mediji atgādina, ka kroņprincis bieži ir ticis apsūdzēts par „iejaukšanos” valdības darbā.

Jāatzīmē, ka britu iemīļotās, karaliskās ģimenes reputācija varētu tikt sagrauta, ja vēstulēs parādīsies kaut mazākais mājiens par iespējamu Čārlza veiktu manipulācijas mēģinājumu ar Parlamentu.

Pirms neilga laika, Lords Preskots (Lord Presscot) nāca klajā ar divām no Čārlza saņemtām vēstulēm: „Kad biju valdībā, es saņēmu vēstules no prinča Čārlza, taču tajās nebija nekā politiska. Viņam ir tiesības paust savu viedokli.”

Avoti ziņo, ka sarunā ar laikrakstu „The Telegraph” princis teicis, ka vēstuļu saturs ir bijis neitrāls, galvenokārt, iekļaujot tēmas par pamesto ēku nojaukšanu u.tml.

Augstākā tiesa komentāros neiesaistās, taču apstiprinājusi martā rakstīto vēstuļu publicēšanu un to publikācija tiek gaidīta tuvākajā laikā.