Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Kādus suņukus izvēlas pašmāju slavenības?

Zelta retrīvers © VZ arhīvs

Veikta aptauja, kurā nosauktas suņu šķirnes, ko par saviem mīluļiem izvēlējušās pasaules mēroga slavenības. Savu popularitāti nav zaudējuši mazie čivavas, kas konkurē ar Maltas zīda suņiem un bezšķirnes krančiem. »VZ« pēta, kādas suņu šķirnes ir cieņā pie pašmāju slavenībām.

1. Visbiežāk saviesīgos pasākumos dāmas ir redzamas kopā ar ņiprajiem krievu toiterjeriem. Šīs šķirnes suņi ir dziedātājai Samantai Tīnai, aktrisei Veltai Skurstenei un deju pasniedzējai Violai Abramovai-Mailītei. Taču populārākie suņuki pieder māsām Simonai (attēlā) un Diānai Kubasovām un viņu mammai Ilvai. Skaistumkonkursu dalībnieces Simonas suņuks Leo ir īsts skaistuma etalons un izstādēs ticis pat pie kausiem un atzinības rakstiem.

2. Latvijas slavenības labprāt pozē fotokamerām kopā ar saviem bezšķirnes četrkājainajiem draugiem. Dziedātājs Intars Busulis lepojas ar suni Uno, kas ir īsts siržu lauzējs. Arī aktiera Jāņa Skaņa lauku mājā mājvietu raduši dažāda izmēra kranči. Taču slavenākais pašmāju krancis ir suņu dāma Stella, kuras saimnieks ir TV šova zvaigzne un frizieris Rahmirs Andžājevs, kas plašāk zināms kā Giriks. Savu uzticamo suni viņš paņēmis no patversmes. Abi kopā ir piedalījušies dažādās izstādēs un foto sesijās. Savukārt otrs slavenākais pašmāju krancis ir mūziķa Kārļa Būmeistera jeb Kažas suns Rūdis, kas ir viens no pēdējiem slavenās Mārtiņa Freimaņa takšu šķirnes kucītes Pepes bērniem.

3. Gluži tāpat kā pasaulē slavenas dāmas, arī pašmāju slavenības nav vienaldzīgas pret mīlīgajiem Jorkšīras terjeriem. Dziedātāja Liene Greifāne un jaunā dziedātāja Kristīne Šomase ir īstas jorku cienītājas. Taču pašmāju slavenākā šīs šķirnes kucīte ir dziedātājas Sabīnes Berezinas mīlule Lora, kas ir piedalījusies daudzās foto sesijās un pat filmējusies saimnieces videoklipā. Otra slavenākā pašmāju suņu dāma ir Frančeska. Viņa ir vienīgā suņu pārstāve Latvijā, kurai pieder kāda īpašuma akcijas. Frančeska ir etiķetes ekspertes Jeļenas Margas mīlule.

4. Vienmēr aktīvie Džeka Rasela terjeri savam saimniekam neliks garlaikoties. Savulaik šīs šķirnes suņi bija dziedātājai Aijai Andrejevai un citām pašmāju slavenībām. Taču laiki mainās, un šobrīd populārākais šīs šķirnes pārstāvis Latvijā ir modes mākslinieka Bruno Birmaņa mīlulis Bārnijs.

5. Dziedātāja Aija Andrejeva ar savu mīluli, Maltas zīda sunīti Dadu, visai labi varētu iederēties vienā burziņā ar pasaules līmeņa ballīšu lauvenēm – Parisu Hiltoni vai Britniju Spīrsu, kuras arī iemīļojušas šīs šķirnes suņus.

6. Amerikāņi pitbulterjerus un Stafordšīras terjerus uzskata par agresīviem kaujas suņiem. Savukārt biznesa lēdija Tatjana Kargina ir pārliecināta, ka šī ir pati mīļākā suņu šķirne. Savu albīno Stafordšīras mīluli uzņēmēja nosauca par Buču, jo suņukam patīk visus sabučot ar savu lielo mēli.

7. Mopši un franču buldogi ir iecienītas suņu šķirnes gan ārzemēs, gan pie mums Latvijā. Slavenākā ārzemju zvaigzne ir popdīvas Madonnas kucīte Olga. Savukārt Latvijā visai bieži kopā ar savu franču buldoga šķirnes meiteni dažādos projektos ir redzama aktrise un televīzijas seja Aīda Ozoliņa.

8. Čivava aizvien ir viena no populārākajām suņu šķirnēm, ko izvēlas pasaules līmeņa zvaigznes – Parisa Hiltone, Deivids Bekhems un pat Hilarija Klintone nespēj būt vienaldzīga pret šiem miniatūras formas sargsuņiem. Šo šķirni atzinīgi novērtējusi arī modes un stila eksperte, kā arī deju šova vadītāja Maija Silova, bet Dailes teātra aktieris Lauris Subatnieks ar savu suņuku foto sesijās ir viens no kolorītākajiem tandēmiem.

9. Pateicoties ģimenes filmām «Ceļš atpakaļ uz mājām», «Mans draugs», «Lieliskais Badijs» un «Mārlijs un es», veselai skatītāju paaudzei uz mūžu paliks mīlestība pret zelta retrīveriem un gaišajiem labradoriem. Pašmāju slavenākais šīs šķirnes pārstāvis ir suņu puika Roko. Kopā ar savu saimnieku aktieri Andri Buli viņš kļuva par labdarības reklāmas kampaņas galveno seju.