Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Skandalozi

Lauris Reiniks māca faniem gramatiku

© F64

Aizvakar noslēdzās prestižais konkurss „Zelta mikrofons” un daudzi cilvēki šajā sakarā pauda savu viedokli sociālajā tīklā twitter, pievienojot attiecīgo mirkļa birku, kuras nekorektā gramatika satrauca pašmāju mūzikas zvaigzni Lauri Reiniku.

Reiniks savā twitter kontā ierakstījis ļoti pamācošu ierakstu, norādot, ka mikrofons tikai izklausās kā „mikrafons”, bet patiesībā rakstās kā mikrofons. Zvaigzne savu ierakstu centās padarīt maigāku, parakstoties kā skolotājs Reiniks, tomēr par spīti tam popmūzikas „karalim” nācās saskarties ar dažādām negācijām no twitter lietotāju puses.

Kāda meitene norādīja, ka pats „skolotājs” Reiniks neesot īsti gramatikas lietpratējs un pareizi būtu rakstīt nevis „rakstās” bet raksta, savukārt kāds vīrietis atzīmēja, ka pati zvaigzne bieži vien savos ierakstos pieļauj rupjas gramatikas kļūdas. Protams, komentētāju vidū bija arī daudz tādu fanu, kas pievienojās L. Reinika ierakstam.

Lauris Reiniks ‏@LaurisReiniks Feb 25

Vārds "mikrofons" tikai skan kā "mikrAfons", bet rakstās "mikrOfOns". Tātad vakar bija "Zelta Mikrofons"! Vienmēr laipni, Jūsu Sk.Reiniks 

Lauris Reiniks ‏@LaurisReiniks Feb 25

@IevaViitinja Bingo! Bet skatos, ka ļaudis masveidā vakar un šodien izmantoja hashtag #ZeltaMikrafons

Marta Kukarane ‏@Kukarane Feb 25

@LaurisReiniks @IevaViitinja varēja izvēlēties no 2 populārākajiem haštagiem - ar "A" un "O" :D

Andis Marcinkevičs ‏@Andiijs Feb 25

@LaurisReiniks Cienījamo skolotāj! Jums vajadzētu pašam piestrādāt pie vārdiem "toč", "vislaik", "vinnējām".

Ramona ‏@ramooniite 22h22 hours ago

@LaurisReiniks nevis "rakstās", bet "raksta" ;)