Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

Māte grib dzemdēt mirušās meitas bērnu

© F64

59 gadus veca sieviete Lielbritānijā cīnās par to, lai varētu laist pasaulē pati savu mazbērnu- mirušās meitas bērnu, ziņo ārzemju mediji.

Sievietes un viņas 58 gadus vecā vīra vienīgais bērns- vairāk kā 20 gadus vecā meita- pirms četriem gadiem nomirusi no zarnu vēža, taču pirms aiziešanas no šīs pasaules paspējusi iesaldēt savas olšūnas. Sieviete apgalvo, ka meitas pirmsnāves vēlēšanās bijusi, lai māte laiž pasaulē bērnu ar viņas sasaldēto olšūnu palīdzību.

Tā kā neviena medicīnas iestāde nav vēlējusies riskēt un veikt šādu procedūru, topošā "māmiņa/vecmāmiņa" grasās doties uz Ņujorku. Pāsreiz lieta nonākusi tiesā- ja tiesnesis lems par labu vecāku vēlmei, šis solās būt pirmais gadījums medicīnas vēsturē, kad vecmāmiņa, izmantojot savas mirušās meitas olšūnas, laidīs pasaulē savu mazbērnu.

Mediķi vairākkārt brīdinājuši sievieti, ka grūtniecības iestāšanās 59 gadu vecumā ir rets gadījums, turklāt pat veiksmīgas olšūnas apaugļošanas rezultātā var rasties draudi ne tikai pašas grūtnieces, bet arī bērna veselībai.