Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Vējonis ar ASV viceprezidentu pārrunās sadarbību aizsardzības jomā

© F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Minhenes drošības konferencē šodien kopā ar pārējiem Baltijas valstu prezidentiem tiksies ar ASV viceprezidentu Maiku Pensu.

Kā informēja prezidenta Preses dienestā, sarunas laikā tiks pārrunāta Baltijas valstu un ASV stratēģiskā sadarbība drošības un aizsardzības jomā, NATO Varšavas samita lēmumu ieviešana, aizsardzības finansējuma pieaugums Baltijas valstīs, kā arī sadarbība cīņā pret globālo terorismu.

"Latvija nopietni izturas gan pret savām saistībām NATO, gan savu drošību. Jau šobrīd Latvija ir būtiski un strauji palielinājusi valsts budžeta finansējumu aizsardzībai, un nākamajā gadā aizsardzības finansējums būs 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP)," uzsvēra Vējonis.

"NATO samitā Varšavā tika pieņemts Latvijai vēsturiski svarīgs lēmums - sabiedroto klātbūtnes pastiprināšana Baltijas valstīs un Polijā. Esam pateicīgi ASV un visiem sabiedrotajiem par solidaritāti un vienotību šī lēmuma pieņemšanā. Esam gatavi pilnībā nodrošināt visas uzņemošās valsts saistības sabiedroto spēku klātbūtnei Latvijas teritorijā," norādīja prezidents.

Vējonim Minhenes drošības konferences laikā plānota divpusēja tikšanās ar Horvātijas prezidenti Kolindu Grabaru-Kitaroviču. Valsts prezidents piedalīsies arī Vācijas industriju federālās asociācijas diskusijā par drošību Ziemeļeiropā, kā arī Eiroatlantiskās drošības iniciatīvas rīkotās pusdienās.