Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Mišels atsaucis savu kandidatūru Eiropas Parlamenta vēlēšanās

© depositphotos.com

Eiropas Savienības (ES) Padomes priekšsēdētājs Šarls Mišels ir atsaucis savu kandidatūru Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām jūnijā pēc tam, kad viņa iecere kandidēt tika plaši kritizēta Briselē.

Mišels 7.janvārī bija paziņojis par ieceri kandidēt Eiroparlamenta vēlēšanās jūnijā un pirms tam atstāt līdzšinējo amatu. Tādā gadījumā ES līderiem būtu ātri jāizvēlas jauns Eiropadomes priekšsēdētājs, bet, ja viņi to nespētu, Eiropadomes sanāksmes vadītu Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, jo Ungārija rotācijas kārtībā jūlijā kļūs par ES prezidējošo valsti.

Kritiķi apsūdzēja Beļģijas ekspremjeru Mišelu, ka viņš personīgās intereses stādot augstāk par ES interesēm.

"'Es nebūšu kandidāts Eiropas vēlēšanās. Es ar stingru apņēmību veltīšu visas savas pūles saviem pašreizējiem pienākumiem, līdz tie beigsies," Mišels piektdien paziņoja sociālajā tīklā "Facebook".

Viņš paziņoja, ka ir pieņēmis kritiku, bet daži kritiķi savos izteikumos aizgājuši pārāk tālu. "Personīgi uzbrukumi aizvien vairāk gūst pārsvaru pār faktiskajiem argumentiem," rakstīja Mišels.

Mišela termiņš ES Padomes priekšsēdētāja amatā beigsies 30.novembrī. Viņam būs iespējams kandidēt Eiroparlamenta vēlēšanās pēc tam.

"Šī mandāta beigās es padomāšu par savu nākotnes saistību raksturu un virzienu," paziņoja Mišels.