Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Kozlovskis: Austrumu partnerības samits noritējis mierīgi

© F64

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) pateicas visiem drošības dienestiem par darbu Austrumu partnerības samita laikā, kurš bijis lielākais pasākums kopš Latvijas neatkarības atgūšanas, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrija.

No 21. līdz 22.maijam Rīgā norisinājās Austrumu partnerības samits, kurā piedalījās 47 delegācijas no Eiropas Savienības un Austrumu partnerības dalībvalstīm. Šī pasākuma laikā bija jānodrošina 60 augstāko amatpersonu aizsardzība, pārvietošanās, kā arī droša samita un ar to saistīto pasākumu norise.

"Pateicos Iekšlietu ministrijas dienestiem - Drošības policijai, Valsts policijai, Valsts robežsardzei un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Militārajai policijai par profesionālu darbu Austrumu partnerības samita laikā. Tas bija lielākais pasākums kopš neatkarības atgūšanas, tāpēc visiem dienestiem šis bija lielāks izaicinājums nekā 2006.gadā notikušais NATO Rīgas samits, jo uz Austrumu partnerību ieradās daudz vairāk delegāciju un apsargājamo amatpersonu," uzsver Kozlovskis.

Ministrs ir gandarīts, ka pasākums noritēja mierīgi un augstā profesionālā līmenī. Lai arī rīdziniekiem bija jāizjūt atsevišķas neērtības satiksmes ierobežojumu dēļ, dienesti pasākumu plānošanā un īstenošanā nodrošināja, lai drošības pasākumi būtu samērīgi un pēc iespējas mazāk ietekmētu rīdzinieku un pilsētas viesu ikdienas gaitas.