Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuva grasās papildināt nacionālās sankcijas Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem

© Unsplash

Lietuvas Seima Nacionālās drošības un aizsardzības komisija trešdien atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz atņemt pagaidu uzturēšanās atļaujas Lietuvā tiem Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem, kuri Krieviju un Baltkrieviju apmeklē vairāk nekā reizi trīs mēnešu laikā.

Šo normu paredzēts iekļaut likumā par nacionālajām sankcijām Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem. Likums ir spēkā līdz šā gada 2.maijam, taču Seims drīzumā balsos par tā darbības pagarināšanu līdz nākamā gada 2.maijam.

Jaunā ierobežojuma nepieciešamība tiek pamatota ar to, ka, bieži apmeklējot Krieviju vai Baltkrieviju, Lietuvā dzīvojošie šo valstu pilsoņi rada draudus Lietuvas nacionālajai drošībai.

Ierobežojumu iecerēts neattiecināt uz kuģu un lidmašīnu apkalpes locekļiem, kravu pārvadātājiem, kā arī tie, kuriem objektīvu, no viņiem neatkarīgu iemeslu dēļ ir jādodas uz Krieviju vai Baltkrieviju un viņi to var pierādīt ar dokumentiem..

Saskaņā ar Migrācijas departamenta datiem termiņuzturēšanās atļaujas Lietuvā ir apmēram 59 000 Baltkrievijas pilsoņu un aptuveni 6800 Krievijas pilsoņu.