Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Vai Barselonā sākusies tūristu diskriminācija? No karšu lietotnēm apzināti izņemts autobusa maršruts uz Gaudi

© Pixabay.com

Barselonas iedzīvotāji atzinīgi vērtē 116. maršruta paslēpšanu lietotnēs, ko bieži izmanto, lai nokļūtu Guell jeb Gueļa parkā, raksta The Guardian.

Lai gan dažas vietas pieliek visas pūles, lai piesaistītu apmeklētājus, Barselonas La Salut apkaimes iedzīvotāji svin to, ka nu ir paslēpti no kartēm - gadiem ilgi iedzīvotāji sūdzējās, ka nevar nokļūt mājās, jo autobuss ar numuru 116 vienmēr bija pieblīvēts ar tūristiem, kuri apmeklēja Antonio Gaudi parku. Parks ir pilsētas otrā populārākā tūristu apmeklētā vieta pēc Sagrada Familia bazilikas.

Tagad autobuss pieder tikai vietējiem pēc tam, kad pilsētas dome vienojās par maršruta izņemšanu no Google un Apple kartēm.

"Sākumā mēs pasmējāmies par šo ideju," sacīja vietējais aktīvists Sezars Sančess. "Bet mēs esam pārsteigti, ka šī rīcība patiešām ir bijusi tik efektīva."

75 gadus vecais Lūss Lopess sacīja: "Iepriekš autobuss bija tik pilns, ka pat cilvēki ar spieķiem nevarēja iekāpt."

Pilsētas domes drošības un līdzāspastāvēšanas mēra vietnieks Alberts Batle atteicās atzīt vai noliegt, ka padome ir lūgusi maršrutu noņemt, savukārt Google pārstāvis komentēja, ka viņi nebūtu dzēsuši autobusu maršrutu, ja vien padome to nepieprasītu.

Sančess, kurš astoņus gadus ir aģitējis, lai padome risinātu šo problēmu, jokoja: "Nākamā lieta, kas mums jādara, ir visa Guela parka noņemšana no Google Maps."