Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Trampa plāns Ukrainas kara pārtraukšanai 24h laikā: atdot Putinam Krimu un Donbasu

© Pixabay.com

Donalda Trampa plāns izbeigt karu Ukrainā ir piespiest Ukrainu atdot teritorijas Krievijai - cilvēki no Trampa loka, kas ar viņu apsprieda šo jautājumu, par to pastāstīja "The Washington Post".

Tiek atzīmēts, ka Tramps vairākkārt ir lepojies, ka spēs noslēgt miera līgumu starp Krieviju un Ukrainu 24 stundu laikā pēc savas atgriešanās Baltajā namā, tomēr viņš vienmēr ir atteicies publiski izpaust plāna saturu. Cilvēki, kas apsprieda šo jautājumu ar Trampu, vēloties palikt anonīmi, izdevumam sacīja, ka Trampa plāns ir panākt, lai Ukraina nodotu Krimu un Donbasu Krievijai.

Kā pastāstīja viens no izdevuma sarunu biedriem, Tramps privātā sarunā sacījis, ka, viņaprāt, gan Krievija, gan Ukraina “vēlas glābt savu seju un tās abas vēlas izeju”, un cilvēki dažās Ukrainas daļās piekristu kļūt par daļu no Krievijas.

Tiek apgalvots, ka daži Trampa līdzgaitnieki mēģinot viņu atrunāt no šāda plāna. "Es pavadīju daudz sava laika, runājot ar Trampu par Ukrainu. Putinam ir jāsamaksā cena. Viņš nedrīkst uzvarēt," sacīja republikāņu senatore Lindsija Greiema.

Trampa preses dienests atteicās noliegt šo informāciju, aprobežojoties ar paziņojumu, ka iepriekš minētie pierādījumi nav ticami.

"Jebkuras spekulācijas par prezidenta Trampa plānu nāk no vārdā nenosauktiem un neinformētiem avotiem, kuriem nav ne jausmas, kas notiek vai kas notiks. Prezidents Tramps ir vienīgais, kurš runā par kara apturēšanu," sacīja Karolīna Levita.

Trampa bijusī galvenā padomniece Krievijas jautājumos Fiona Hila saka, ka viņas bijušais priekšnieks pārāk daudz paļaujas uz savu harismu un uzskata, ka viņš var samierināt Ukrainu un Krieviju, vienkārši apsēžoties ar to līderiem pie sarunu galda. Viņa arī norādīja, ka Trampa komanda Krievijas iebrukumu Ukrainā uztver kā parastu teritoriālu strīdu, nevis apdraudējumu visai Eiropas drošības un pasaules kārtībai kopumā.