Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

"Google" pārtraucis vienu savu pakalpojumu, kas darbojies gadiem ilgi

© Pixabay.com

"Google Podcasts" pārtrauc darbu, lai gan kopš tā palaišanas ir lejupielādēta vairāk nekā 500 miljonos ierīču, raksta "GizmoChina".

"Google" ir pazīstama ar to, ka regulāri pārtrauc savus pakalpojumus - šoreiz slēgto projektu “kapsētu” papildināja "Google Podcasts", kas beidza pastāvēt 2. aprīlī.

"Google Podcasts" bija populārs pakalpojums, kas lietotājiem piedāvāja iespēju bez maksas klausīties plašu ierakstu bibliotēku. Vairāk nekā piecu gadu laikā kopš tās palaišanas operētājsistēmā "Android" aplikācija bija lejupielādēta vairāk nekā 500 miljonus reižu visā pasaulē.

Tagad, kad "Podcasts" tika slēgts, uzņēmums mudina visus “podkāstu” cienītājus doties uz pakalpojumu "YouTube Music". Pēc "Google" domām, tam vajadzētu radīt "labāku vietu" klausītājiem un satura veidotājiem. "YouTube" mūzikai ir uzlaboti ieteikumu atlases algoritmi, un tas tiek pastāvīgi atjaunināts, taču pakalpojumam ir nepieciešams abonements.

Ja pēc 2. aprīļa apmeklēsiet sadaļu “Podcasts”, strādājoša pakalpojuma vietā lietotāji ieraudzīs reklāmu ar ieteikumu pārslēgties uz "YouTube Music". Starp citu, 2020. gadā uzņēmums izmantoja līdzīgu metodi, lai pārsūtītu lietotājus no "Google Play" mūzikas uz "YouTube Music".