Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Vašingtonā pieņem "striptīzdejotāju tiesību likumu"

© Pixabay

Vašingtonas gubernators Džejs Inslijs nesen apstiprināja likumprojektu, kas nodēvēts par "striptīzdejotāju tiesību likumu", kas, pēc atbalstītāju domām, piedāvā visaptverošu tiesisko aizsardzību darbiniekiem pieaugušo izklaides industrijā.

"Striptīzdejotāji ir nodarbinātie, un viņiem ir jāpiešķir tādas pašas tiesības un aizsardzība kā jebkuram citam darbiniekam," sacīja štata senatore Rebeka Saldanja.

"Ja viņi ir nodarbināti legālā iestādē Vašingtonā, viņi ir pelnījuši garantijas, kas ir tiesības uz katra strādnieka aizsardzību pret ekspluatāciju, cilvēku tirdzniecību un ļaunprātīgu izmantošanu," piebilda demokrāte.

Jaunais likums prasīs iestādēm organizēt apmācības, lai novērstu seksuālu uzmākšanos un cilvēku tirdzniecību, kā arī mācīt darbiniekiem deeskalēt konfliktus. Pasākums arī paaugstina drošības prasības klubos un ierobežo nodevas, ko iestādes var iekasēt no dejotājiem - 150 ASV dolāru vai 30 procenti no dejotāja ienākumiem par nakti, atkarībā no tā, kurš ir mazāks.

"Ir ļoti svarīgi, lai mēs cīnītos par pieaugušo izklaides nozarē iesaistīto cilvēku cilvēcību," sacīja Saldanja.

Vašingtona kļūst par otro štatu, kur likumā oficiāli ir iekļauta pieaugušo izklaides darbinieku aizsardzība pēc tam, kad Ilinoisā 2019. gadā tika pieņemti līdzīgi tiesību akti.