Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Amerikāņu iznīcinātāji F-16 virs Vašingtonas pārtver nelielu lidmašīnu, kas vēlāk cieš avārijā

© Pixabay.com

Svētdien iznīcinātāji F-16 pārtvēra nelielu lidmašīnu virs Vašingtonas, ASV, jo lidaparāts pārtrauca sazināties. Kaujas lidmašīnām attīstot virsskaņas ātrumu, virs Amerikas galvaspilsētas atskanēja spēcīgs blīkšķis, izraisot satraukumu iedzīvotāju vidū, ziņo bbc.com.

Vašingtonā ir vieni no visstingrākajiem gaisa telpu ierobežojumiem, sakarā ar valdības objektu klātbūtni, tāpēc, kad Cessna Citation lidmašīna tuvojās galvaspilsētai un nereaģēja uz varas iestāžu brīdinājumiem, gaisā devās iznīcinātāji.

Neilgi pēc tam nelielais lidaparāts avarēja lauku apvidū netālu no Džordža Vašingtonas meža Virdžīnijā. Policija un glābēji avārijas vietu sasniedza dažas stundas vēlāk. Neviens izdzīvojušais netika atrasts.

Kādēļ lidaparāta pilots nesazinājās un kas tieši izraisīja vieglās lidmašīnas Cessna avāriju, pagaidām nav zināms. ASV militārpersonas apgalvo, ka lidmašīna neesot tikusi notriekta un kaujinieki nav vainojami avārijā.

Aviācijas amatpersonas paziņoja, ka lidmašīna pacēlās svētdien, no Tenesī štata, dodoties uz Longailendu Ņujorkas dienvidos, taču lidojuma izsekošanas dati liecina, ka pēc Longailendas sasniegšanas pilots apgriezās un turpināja lidot uz dienvidiem Vašingtonas virzienā. Privātā lidmašīna bija reģistrēta uz 75 gadus vecā Džona Rumpela vārda, un lidmašīnā atradās pilots, viņa meita, divus gadus vecā mazmeita un viņas aukle.

Pēc Rumpela teiktā, viņi atgriezās Ņujorkā no viņa mājām Ziemeļkarolīnā. “Lidmašīna krita ar ātrumu 20 000 pēdu minūtē, neviens nevarēja izdzīvot tādā avārijā,” sacīja Rumpels, kurš arī ir pilots.