Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Londonā pasniegs Britu kinoakadēmijas balvas

© Freepik

Londonā šovakar tiks pasniegtas Britu kinoakadēmijas (BAFTA) balvas, kas tiek uzskatītas par labu indikatoru gaidāmajām ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvām.

BAFTA balvu nomināciju sarakstā dominē režisora Kristofera Nolana filma "Oppenheimer" ("Openheimers"), kas vēsta par atombumbas izgudrotāju Robertu Openheimeru. Filma izvirzīta balvām 13 kategorijās, tai skaitā kategorijā "Labākā filma".

Kategorijā "Labākā filma" par balvu sacentīsies kinolentes "Oppenheimer", grieķu režisora Jorga Lantima filma "Poor Things" ("Nabaga radības"), kas kopumā nominēta balvām 11 kategorijās, "Anatomy of a Fall" ("Kritiena anatomija"), "The Holdovers" un Mārtina Skorsēzes darbs "Killers of the Flower Moon" ("Ziedu mēness slepkavas").

Savukārt par godalgu kategorijā "Labākā britu filma" sacentīsies kinolentes "All of Us Strangers", "How To Have Sex", "Napoleon", "The Old Oak", "Rye Lane", "Saltburn", "Scrapper", "Wonka", "The Zone of Interest", kā arī "Poor Things".

Kategorijā "Labākā aktrise" uz balvu pretendē Margota Robija par slavenās lelles Bārbijas atveidojumu kinolentē "Barbie" ("Bārbija"), Fantasija Barino par lomu filmē "The Color Purple", Sandra Hillere par lomu filmā "Anatomy of a Fall", Kerija Maligana par lomu filmā "Maestro", Viviana Opara par tēlojumu filmā "Rye Lane" un Emma Stouna par tēlojumu zinātniskās fantastikas melnajā komēdijā "Poor Things.

Kategorijā "Labākais aktieris" nominēti Bredlijs Kūpers par lomu filmā "Maestro", Kolmans Domingo par tēlojumu kinolentē "Rustin", Pols Džiamati par lomu filmā "The Holdovers", Berijs Kjogans par tēlojumu "Saltburn", Kilians Mērfijs par lomu filmā "Oppenheimer" un Teo Jū par tēlojumu kinolentē "Past Lives".