Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Londonā lidostā ugunsgrēka rezultātā daļēji sabrūk autostāvvietas ēka; atcelti visi reisi

© AFP/Scanpix/Leta

Lūtonas lidosta Londonā slēgta vismaz līdz trešdienas pēcpusdienai pēc tam, kad ugunsgrēka daudzstāvu autostāvvietā rezultātā daļēji sabruka autostāvvietu ēka. 

Ugunsdzēsēji turpina darbu, lai nodzēstu ugunsgrēku, kas sākās otrdienas vakarā un varētu būt iznīcinājis simtiem automašīnu.

Reisi Lūtonas lidostā ir atcelti kopš otrdienas vakara plkst.21 (plkst.23 pēc Latvijas laika). Lidostas amatpersonas lēš, ka reisi tiks atsākti trešdienas pēcpusdienā.

Slimnīcā nogādāti četri ugunsdzēsēji un viens lidostas darbinieks, kuri saindējušies ar dūmiem. Vēl viens ugunsdzēsējs medicīnisko palīdzību saņēmis notikuma vietā.

Sociālajos medijos publicēti video liecina, ka liesmas un dūmi veļas pār automašīnām, kas novietotas nesen uzbūvētajā lidostas stāvlaukumā, kas "atrodas tikai piecu minūšu gājiena attālumā no lidostas ieejas".

Naktī izplatītajā paziņojumā lidostas operatorkompānija paziņoja, ka turpinās plaša ugunsgrēka dzēšana 2.automašīnu stāvlaukumā, kurš ir daļēji sabrucis.

Sākotnējais lēmums paredz, ka reisi ir atcelti līdz trešdienas plkst.12 (plkst.2 pēc Latvijas laika). Pasažieriem ieteikts nedoties uz lidostu.

Lidostas "Rīga" mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka ir atcelts trešdien paredzētais "Wizz Air" reiss no Londonas uz Rīgu ar ierašanās laiku plkst.10.55 un reiss uz Lūtonu, kura izlidošanas laiks paredzēts plkst.11.30.