Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Miega eksperti ir pārliecināti: gandrīz visi lieto spilvenu nepareizi

© Pixabay.com

Vidusmēra cilvēks gultā pavada 26 gadus, un miega eksperti brīdina, ka lielākā daļa no mums izmanto nepareizus gulēšanas paradumus, raksta mirror.co.uk.

Neatkarīgi no tā, vai guļam uz muguras, sāniem vai vēdera, “Happy Beds” miega eksperti norāda, ka visbiežāk spilvenus lietojam nepareizi.

Ja jūs izmantojat savu spilvenu vienkārši, lai paliktu to zem galvas, tas ir nepareizi, un eksperti mudina cilvēkus izmantot papildu spilvenu arī starp kājām - tas var nodrošināt vislabāko gulēšanas stāvokli un sniegt veselu virkni ieguvumu veselībai.

“Happy Beds” miega eksperti ir pārliecināti, ka, guļot ar spilvenu starp kājām, var mazināt muguras sāpes, novērst muskuļu krampjus un uzlabot asinsriti. Kad jūs guļat, jūsu muguras muskuļi laika gaitā sāk atslābt, tāpēc ir ārkārtīgi svarīgi padomāt par savu stāju arī miega laikā.

23% pasaules iedzīvotāju cieš no hroniskām muguras sāpēm, kas var apgrūtināt miegu. Rekss Isaps, miega eksperts un “Happy Beds” izpilddirektors, skaidro, ka "brīdī, kad mēs iekāpjam gultā, mēs pieņemam vēlamo gulēšanas pozīciju, daudz nedomājot par to; mēs neapzināmies, ka tas, ko mēs uzskatām par ērtu, patiesībā nodara mums vairāk ļaunuma nekā labuma."

Viņš piebilda: "Neatbilstoša gulēšanas poza ir liela problēma, kas ietekmē mūsu ķermeni, noslogojot mugurkaulu. Mēs katru dienu lietojam spilvenus, lai gulēšanas laikā atpūtinātu galvu, taču mums tie būtu jāizmanto citādāk, jo tiem ir arī vairākas citas priekšrocības.

Spilvena novietošana starp kājām vai ceļgaliem var veicināt labāku stāju, lai nodrošinātu mierīgāku nakts miegu, atbalstot muskuļus un izlīdzinot ķermeņa stāvokli. Tas arī mazina spiedienu uz muguras lejasdaļu un gurniem un mazina muskuļu sasprindzinājumu, kas var palīdzēt tiem, kuri bieži cieš no muguras sāpēm.”

Ja kādreiz esat pamodies ar notirpušām, nejutīgām kājām, krampjiem vai tirpšanu pirkstos, iespējams, ka tas ir saistīts ar sliktu asinsriti. To var izraisīt spiediens uz vēnām, un spilvena novietošana starp kājām var palīdzēt atvieglot asins plūsmu, norāda eskperts.

“Tieši tāpēc ikvienam no mums vajadzētu nevis vienu, bet divus spilvenus, lai saņemtu relaksējošu un patiešām kvalitatīvu nakts miegu!” iesaka eksperts.