© Publicitātes foto

Nav nekāds noslēpums, ka labs miegs ir skaistuma draugs. Taču izrādās, ka tikpat svarīgi kā pareizs apgaismojums un svaigs gaiss guļamistabā, ir arī materiāls, no kā veidota jūsu gultas veļa, jo īpaši spilvendrāna.

Tieši tāpēc pašas prasīgākās dāmas (un arī kungi) savas daiļās galvas gulda uz zīda spilvendrānas, kas ne tikai sniedz karaliskas sajūtas guļot, bet ļauj pamosties svaigākiem un mirdzošākiem.

Publicitātes foto

Lūk, daži skaistuma ieguvumi, ko sniedz zīda spilvendrāna.

Samazināta berze. Zīda spilvendrānas ir gludas un ar mīkstu virsmu, kas samazina berzi starp spilvendrānu un jūsu matiem un ādu. Tas var palīdzēt novērst matu lūšanu un mazināt ar berzi saistītus ādas bojājumus, piemēram, grumbas un krunkas. Kurš gan nevēlas izskatīties jaunāks?

Atšķirībā no kokvilnas spilvendrānām, kā dēļ mati var savelties un sapīties, zīda spilvendrānas ļauj matiem vienmērīgi slīdēt pa virsmu. Tas var palīdzēt novērst un mazināt matu pūkošanos, tādējādi panākot gludākus un vieglāk kopjamus matus.

Mitruma saglabāšana. Zīds ir mazāk uzsūcošs nekā kokvilna, tāpēc tas palīdz saglabāt ādas dabisko mitruma līmeni. Guļot uz zīda spilvendrānas, var novērst mitruma zudumu no ādas un matiem. Mati būs un āda būs veselīgi un mirdzoši.

Hipoalerģiska. Zīds ir dabiski hipoalerģisks un izturīgs pret putekļu ērcītēm un pelējumu. Tāpēc zīda spilvendrānas ir laba izvēle cilvēkiem ar jutīgu ādu vai alerģijām, jo tās retāk izraisa kairinājumu vai alerģiskas reakcijas.

Publicitātes foto

Temperatūras regulēšana. Zīds dabiski regulē temperatūru, palīdzot saglabāt vēsumu siltā laikā un siltumu vēsā laikā. Tas var veicināt komfortablāku miega vidi un novērst pārkaršanu, kas labvēlīgi ietekmēs gan ādas, gan matu veselību.

Mazākas miega līnijas. Kuram gan nav gadījies pamosties ar “saburzītu” seju? Zīda spilvendrānu gludā virsma samazina berzi un spiedienu uz ādu, kas var palīdzēt mazināt miega līniju un grumbu veidošanos. Pat vēl vairāk - gulēšana uz zīda spilvendrānas laika gaitā var palīdzēt novērst smalkas līnijas un krunciņas.

Papildus praktiskajām priekšrocībām zīda spilvendrāna nodrošina arī greznu sajūtu guļot. Tas pilnīgi noteikti uzlabos gan vispārējo miega komfortu, gan pašvērtējumu. Pēc saspringtas un nogurdinošas darba dienas zīda maigais pieskāriens ādai sniegs relaksāciju un baudas sajūtu. Baudu visas nakts garumā!

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv