Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Nosauktas 2024. gada pasaules labākās pilsētas. Vai sarakstā ir arī Rīga?

© Pixabay.com

Mediju kompānija Time Out ir nosaukusi Ņujorku par labāko pilsētu 2024. gadā - tika aptaujāti aptuveni 20 000 pilsētu iedzīvotāju visā pasaulē, kā arī globālo rakstnieku un redaktoru tīkls, lai apkopotu jaunāko labāko pasaules pilsētu sarakstu, vēsta cnn.com.

Veidojot sarakstu, tika ņemti vērā dažādi faktori, tostarp pilsētu ēdināšanas iespējas, arhitektūra un kultūras notikumi.

Aptaujas mērķis, kā saka Time Out, ir ne tikai sniegt "iedvesmu ceļošanai", bet arī parādīt "vispasaules pilsētas dzīves momentuzņēmumus”.

Time Out nosauca neskaitāmos Ņujorkas muzejus un tās plaukstošo teātru skatuvi kā iemeslus, kāpēc ASV pilsēta ieņēma augstāko vietu topā. Savu lomu spēlēja arī pilsētas globālā reputācija - tā tika nosaukta par vietu, uz kuru citu pasaules pilsētu iedzīvotāji visvairāk vēlētos pārcelties.

Otrajā vietā Time Out sarakstā ir Keiptauna Dienvidāfrikā. Plsēta, kuru, saskaņā ar Time Out, "katrs aptaujas respondents" vērtēja kā "skaistu", bez šaubām, pateicoties tās satriecošajai jūras, pilsētas ainavas un iespaidīgās kalnainās apkārtnes kombinācijai.

Time Out īpaši uzsver Keiptaunas kultūras piedāvājumu - sākot no vēliem muzeju vakariem vasaras mēnešos līdz teātra un komēdiju piedāvājumiem teātrī, kā arī jaunatvērto tirgu Keiptaunā.

Time Out labāko pilsētu pieciniekā ir arī Berlīne Vācijā, kuru Time Out slavē par rosīgo naktsdzīvi, Londona Apvienotajā Karalistē, kas tiek slavēta par tās “leģendārajiem” krogiem un bezmaksas muzejiem un galerijām, un Madride Spānijā, kas izceļas ar savu ēšanas kultūru.

Time Out ceļojumu redaktore Greisa Bērda sacīja, ka visām sarakstā iekļautajām pilsētām kopīgs ir to "spēcīgais kopienas gars un nenoliedzama atmosfēra".

Time Out 10 labākās pilsētas

  1. Ņujorka, ASV
  2. Keiptauna, Dienvidāfrika
  3. Berlīne, Vācija
  4. Londona, Lielbritānija
  5. Madride, Spānija
  6. Mehiko, Meksika
  7. Liverpūle, Lielbritānija
  8. Tokija, Japāna
  9. Roma, Itālija
  10. Porto, Portugāle