Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

“Sekss un lielpilsēta” leģendārais Sāras Džesikas Pārkeres tērps nonāks "zem āmura"

© Scanpix

Sāras Džesikas Pārkeres leģendārais tērps, kurš redzams seriāla “Sekss un pilsēta” sākuma titros, tiks pārdots izsolē, ziņo cnn.com.

Paredzams, ka baltie tilla svārki tiks pārdoti par 8000 līdz 12 000 USD. Izsole notiks Julien’s Auctions Kalifornijā 18. janvārī.

Izsoļu nams norāda, ka svārki “kļuva par popkultūras simbolu” pēc tam, kad Pārkere tos valkāja Kerijas Bredšovas lomā populārajā televīzijas seriālā.

Tērpu iegādājās izrādes kostīmu māksliniece Patrīcija Fīlda, "kura tos atrada, iepērkoties Ņujorkas apģērbu rajonā, atrodot piecu dolāru tvertnē".

Fīlda skaidroja izvēli savā grāmatā “Pat in the City: My Life of Fashion, Style and Breaking All the Rules”, kuras fragments tika publicēts žurnālā Vogue 2023. gada februārī.

"Iepriekšējo sezonu tendence - balts tills, kas rēgojās kā putojošs viļņa cekuls jūrā," rakstīja Fīlda, piebilstot, ka viņa "domāja, ka Sāra Džesika spēs rast saikni ar šiem trakajiem svārkiem, jo viņa ir baletdejotāja.”

"Tikpat svarīgi, ka tutu stila svārki bija dīvaini, piedzīvojumiem bagāti un negaidīti - līdzīgi kā šovā Sekss un pilsēta," piebilda Fīlda.

Svārki parādījās arī 2008. gada filmā “Sekss un pilsēta” ainā, kurā Kerija tīra savu skapi un lemj, vai paturēt noteiktus tērpus.

“Viņas draudzenes Samanta, Šarlote un Miranda sprieda, vai preces ir jāpatur vai jāizmet, un šis bija vienprātīgs “paturēt”,” teikts izsoles sarakstā.

Tas arī uzsver faktu, ka šie svārki ir vieni no pieciem, kas izmantoti sērijas sākuma titriem, un tiem ir pievienots autentiskuma sertifikāts, ko parakstījusi Fīlda.

Svārki ir daļa no akcijas “Unstoppable: Signature Styles of Iconic Women in Fashion”, kurā ir iekļautas arī princeses Diānas, Odrijas Hepbernas un Elizabetes Teilores valkātas preces.

Filmas “Sekss un pilsēta” pamatā bija Kendisas Bušnelas tāda paša nosaukuma laikraksta sleja. HBO šovs, kam tika uzņemtas sešas sezonas no 1998. līdz 2004. gadam, sniedza komentārus par seksu un attiecībām, kā arī pozitīvu sieviešu draudzības attēlojumu.