Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Viļņā parakstīts Ukrainas un Lietuvas prezidentu kopīgais paziņojums, kā arī vairāki divpusēji dokumenti

© Ukrainas prezidenta birojs

Oficiālās vizītes laikā Lietuvas Republikā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un Lietuvas prezidents Gitans Nausieda parakstīja kopīgu paziņojumu.

Turklāt abu valstu vadītāju klātbūtnē tika parakstīti vairāki Ukrainas un Lietuvas dokumenti.

Jo īpaši tika parakstīts saprašanās memorands starp Ukrainas Stratēģiskās rūpniecības ministriju un Lietuvas Aizsardzības un drošības nozares asociāciju.

Dokumenta mērķis ir atbalstīt un attīstīt sadarbību aizsardzības un drošības jomās. Memorands paredz atbalstu kopīgu projektu īstenošanai aizsardzības tehnoloģiju jomā, tai skaitā bezpilota gaisa un zemes platformu, radioelektroniskās karadarbības līdzekļu, atmīnēšanas tehnikas un citu progresīvu risinājumu izstrādei un ražošanai aizsardzības tehnoloģiju jomā. . Dokuments paredz kopīgu darbu pie produktu izstrādes, lai paaugstinātu situācijas izpratni un nodrošinātu tehnoloģisko pārākumu konvencionālo ieroču jomā, piemēram, bruņumašīnu un artilērijas sistēmu jomā, kā arī Lietuvas un Ukrainas aizsardzības rūpniecības uzņēmumu un zinātnisko institūciju sadarbība, lai radītu jaunus produktiem, jo ​​īpaši kiberdrošības un sakaru jomā.

Tāpat tika parakstīti nodomu protokoli starp AS "Ukrainian Defense Industry" un četrām ārvalstu kompānijām: RSI Europe, Brolis Semiconductors, DMEXS un NT Service. Šie uzņēmumi nodarbojas ar inovatīvu izstrādi un ražošanu militārajā jomā. Viņi specializējas modernu EW ierīču, tālvadības detonācijas sistēmu, kājnieku ieroču optikas un novērošanas sistēmu izveidē un ražošanā.