Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Noderīga informācija! Venēcija no šā gada ieviesusi jaunus ceļošanas ierobežojumus

© pixabay.com

No 2024. gada jūnija Venēcija ieviesīs ierobežojumus cilvēku skaitam tūristu grupās un aizliegs skaļruņus, vesta UNIAN.

Jau iepriekš tika ziņots, ka no 2024. gada aprīļa Venēcijā no tūristiem par iebraukšanu pilsētā sāks iekasēt maksu. Vietējā pilsētas vadība ir nolēmusi apmeklētājiem ieviest papildu ierobežojumus .

Saskaņā ar "The Associated Press", atsaucoties uz pilsētas amatpersonu paziņojumu, sākot no 2024. gada jūnija, ekskursiju grupās nedrīkstēs būt vairāk par 25 cilvēkiem, kas ir aptuveni puse no tūrisma autobusa ietilpības. Turklāt pilsētas ielās būs aizliegts izmantot skaļruņus.

Pilsētas amatpersonas norāda, ka jaunās politikas mērķis ir uzlabot ceļošanas apstākļus grupām caur Venēcijas vēsturisko centru, kā arī bieži apmeklētajām Murano, Burano un Torčello salām.

Venēcija jau sen ir viena no tūristu iecienītākajām pilsētām pasaulē, un tas rada neērtības gan pašiem viesiem, kuri spiesti stāvēt milzīgās rindās un drūzmēties iecienītās tūrisma vietās, gan vietējiem iedzīvotājiem, kuri jau sen aizmirsuši, kāda ir dzīve klusumā. Līdz ar to vietējās varas iestādes jau vairākus gadus aktīvi cīnās ar pārāk lielu tūristu skaitu, ieviešot arvien jaunus ierobežojumus.