Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Lietuvā pusaudzes grūtniecība atklāj šausmīgus faktus: brālis viņu izvarojis, mazuļa liktenis ir traģisks

© Pixabay.com

Lietuvā, Panevēžas rajona tiesas redzes lokā nonācis kāds incesta gadījums - jaunietis tiek apsūdzēts savas trīspadsmitgadīgās māsas izvarošanā, ziņo lrytas.lt.

Panevēžas apgabala prokuratūra paziņojusi, ka ir pabeigusi pirmstiesas izmeklēšanu šajā lietā, un cietušās brālis tiks tiesāts par māsas izvarošanu.

Tiesas sēdes datums vēl nav noteikts, taču jau šobrīd ir skaidrs, ka sēde notiks aiz slēgtām durvīm. Izvarošanas izmeklēšana sākās pirms gada, kad noskaidrojās, ka trīspadsmitgadīga meitene, kas aug nelabvēlīgā ģimenē, ir stāvoklī. Pēc notikušā no ģimenes izņemti vēl citi bērni, kas ievietoti bērnunamā.

13 gadus vecās meitenes mazulis nomira divu mēnešu vecumā veselības problēmu dēļ.

Bērna aizbildne apgalvoja, ka pirms tam bērns ticis pabarots un iemidzināts gultiņā. Pēc kāda laika viņa atkal devās viņu pabarot un atrada mazuli mirušu.

Sākumā aizdomas par meitenes seksuālu izmantošanu krita uz citu personu, taču vēlāk izmeklēšana pret viņu tika pārtraukta. DNS tests, kas veikts, lai noteiktu paternitāti, atklāja, ka mazuļa tēvs ir meitenes vecākais brālis.

"Viņš ir pilngadīgs," par apsūdzētā vecumu sacīja Panevēžas prokuratūras pārstāve Rasa Stundžiene. Vīrietis savu vainu noliedz. Par nepilngadīgas personas izvarošanu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz 15 gadiem.