Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Turpināsies tiesa par bērna seksuālu izmantošanu, māte atbalstījusi izvarošanu

© pixabay.com

Krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par seksuālu vardarbību pret savas paziņas meitu, bet cietušās māte - par šo darbību atbalstīšanu, Rīgas pilsētas tiesa plāno turpināt skatīt 12.martā plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Vīrietis apsūdzēts par dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā ar savas paziņas meitu. Apsūdzētais meiteni arī izvaroja. Tāpat lietā pie kriminālatbildības saukta cietušās meitenes māte, kura atbalstījusi apsūdzētā vīrieša noziedzīgos nodarījumus.

Apsūdzētā sieviete pastāvīgi iegalvoja savai mazgadīgajai meitai, ka viņai būs jāveido attiecības ar apsūdzēto vīrieti, jo nevienam citam meitene nebūšot vajadzīga.

Cietusī meitene, būdama materiāli un emocionāli atkarīga no mātes, kā arī mātes pielietotās fiziskās un emocionālās vardarbības dēļ, kas izpaudās meitenes fiziskā iespaidošanā, apsaukāšanā necenzētiem vārdiem, raušanā aiz matiem, paklausīja viņas teiktajam un sāka apsūdzēto vīrieti uztvert par uzticības personu un autoritāti.

Cietusī meitene savas mazgadības un vecuma psiholoģisko īpatnību dēļ nevarēja saprast mātes apgalvotā nozīmi, kā arī nevarēja nodrošināt sev aizsardzību, jo atradās bezpalīdzības stāvoklī, proti, viņa sava mazgadīgā vecuma dēļ neapzinājās ar viņu veikto darbību patieso raksturu un nozīmi.

Apsūdzētais vīrietis vairāku gadu garumā satikās ar mazgadīgo meiteni un, izmantojot bērna bezpalīdzības stāvokli, vairākkārtīgi veica ar meiteni seksuāla rakstura darbības un apmierināja savu dzimumtieksmi, ko zināja un atbalstīja arī meitenes māte, izriet no apsūdzības.

Apsūdzētā vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās meitenes dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība, uzsver izmeklētāji.