Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Spānijā valda decembrim neparasts karstums - apdraudēta slēpošanas sezona

© Scanpix

Pirms neilga laika sinoptiķi aicināja tūristus būt gataviem nepatīkamiem pārsteigumiem Eiropā valdošā decembra aukstuma dēļ, jo šogad pirmo reizi vairāku gadu laikā ziema kontinentā sākās ar sniegputeņiem. Taču šāda situācija nav novērojama visā Eiropā, vēsta The Independent.

Nesen Spānijā, kas šovasar cieta no vairākiem ārkārtēja karstuma viļņiem, reģistrēta augstākā decembra temperatūra, kāda jebkad bijusi novērota, + 30°C. 12. decembrī, piemēram, Malagā temperatūra sasniedza 29,9°C, bet Valensijā 27°C.

Meteorologi brīdina, ka globālās sasilšanas rezultātā šī tendence, visticamāk, turpināsies arī nākotnē.

Turklāt neparasti siltais laiks ir nopietns drauds slēpošanas sezonai Spānijā - kalni, kas parasti klāti ar vismaz metru lielu sniega kārtu, paliek zaļi, jo temperatūras rekordi dažviet tika pārspēti par gandrīz 5°C.

Spānijas nacionālās laikapstākļu aģentūras “Aemet” pārstāvis Rubens del Kampo brīdināja, ka karstums kopā ar prognozēm par niecīgu lietu līdz februāra beigām paredz "ne pārāk labu" sezonu ziemas sporta veidiem, kas ir atkarīgi no bagātīgā sniega.

Lai gan sinoptiķi prognozē, ka neparastais karstums atkāpsies nedēļas otrajā pusē, kad temperatūra noslīdēs līdz decembrim pierastākiem grādiem, brīdis veiksmīgam slēpošanas sezonas sākumam jau ir palaists garām - vienkārši nav sniega.