Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Zināma jauna informācija par Kauņā glābējsilītē atstāto divus gadus veco meitenīti

© freepik.com

Svētdien Lietuvā, Kauņā glābējsilītē tika atstāta 2 gadus veca meitene. Lietuvas Policija ziņo, ka pie bērna atrasta arī zīmīte no viņas mātes, raksta tv3.lt.

Kā pastāstīja Kauņas apriņķa Galvenā policijas komisariāta Komunikācijas nodaļas priekšniece Odeta Vaitkevičiene, pie bērna tika atrasta vēstule. Policija tā saturu nekomentēja, tomēr tajā esot minēta ģimenes situācija un apstākļi, kas noveduši pie lēmuma neaudzināt bērnu.

O.Vaitkevičiene uzsvēra, ka gadījumi, kad bērni tiek atstāti glābējsilītēs, nav bieži. Šobrīd policija nav noskaidrojusi ne mātes, ne bērna identitāti, taču notiek apstākļu noskaidrošana.

Kā informēja Kauņas pilsētas Bērnu tiesību aizsardzības nodaļas vadītāja Anželika Vežbavičiūte, šobrīd bērnu pieskata dežurējošais aizbildnis, un bērnam medicīniskā palīdzība nebija nepieciešama.

“Atstātais bērns šobrīd atrodas drošā vidē, viņu aprūpē dežurējošais aizbildnis. Bērnam mediķu palīdzība nebija nepieciešama, tāpēc bērna tiesību aizstāvji centās nodrošināt, lai pēc sākotnējās medicīniskās apskates meitenīte pēc iespējas ātrāk nonāktu ģimeniskā vidē, kur tiek nodrošināta bērna emocionālā tuvība un citas tikpat svarīgas vajadzības,” sacīja vadītāja.

Meitene bija ģērbta glītās, tīrās drēbēs, un, kā informēja Kauņas slimnīcā, pamestā meitene gan staigā, gan runā.

“Svētdien, 10. decembrī, ap plkst.19.30. meitenīte tika atrasta bērnu gultiņā. Viņa bija apmēram 2 gadus veca, apsegta ar segu, glīti saģērbta, staigāja un runāja. Meitene tika nodota dienestiem, kas ir atbildīgi par bērna turpmāko aprūpi,” stāsta Kauņas slimnīcas pārstāvis Sauļus Tvirbutas.

Šis ir vecākais bērns, kas atstāts glābējsilītē, ziņo Lietuvas Valsts bērnu tiesību aizsardzības un adopcijas dienesta vadītāja Ilma Skuodiene.

“Ir svarīgi pateikt, ka vecākiem ir 3 mēneši, lai mainītu savu lēmumu, un pēc lēmuma pieņemšanas tiktu sniegta visa nepieciešamā palīdzība. Ja tas netiek mainīts - bērns meklē ģimeni, kas ir gatava pieņemt un adoptēt.

Šis ir vecākais bērns, kas atstāts glābējsilītē. Pirms tam 2013. gadā arī Kauņā pamests vienu gadu un 7 mēnešus vecs puisītis. Šogad šis ir 5. bērns, kas atstāts dzīvības kastē Lietuvā - tātad izglābtas 5 dzīvības Kauņā, Vilņā un Klaipēdā.

Kopš 2009. gada silītē atstāti 95 bērni. 16 no tiem atguvuši vecāki,” dalījās Skuodiene.