Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Nosaukts Brovaru helikoptera avārijas iemesls; avārijā gāja bojā 15 cilvēki, to vidū augsta Ukrainas amatpersona un bērni

© Scanpix

Ukrainas Valsts izmeklēšanas birojs pabeidza izmeklēšanu par janvārī notikušo Brovaru helikoptera avāriju, kurā gāja bojā 15 cilvēki, tostarp iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis, apstiprinot augustā publicētā sākotnējā ziņojuma secinājumus, raksta kyivindependent.com.

Materiāli ir pieejami izskatīšanai iesaistītajām pusēm, un pēc tam tie tiks nodoti tiesai, teikts biroja paziņojumā 27. novembrī. Izmeklēšanā tika iesaistīti arī ārvalstu eksperti, tostarp helikoptera ražotāji no Francijas.

Atbilstoši iepriekš konstatētajam, izmeklētāji secināja, ka helikopters sliktos laikapstākļos lidojis bez atļaujas un bez datiem par meteoroloģiskajiem apstākļiem.

Augustā saistībā ar nāvējošo 18. janvārī notikušo avāriju, kurā tika nodarīts kaitējums vietējam bērnudārzam, tika aizturētas piecas Valsts neatliekamās palīdzības dienesta amatpersonas.

Bojā gājuši visi 10 helikopterā esošie cilvēki, kā arī četras sievietes un mazs bērns, kas atradās uz zemes. Tika ievainots apmēram 31 cilvēks, tostarp bērni.

Par drošību tika sodīts Avārijas dienesta Aviācijas un gaisa meklēšanas un glābšanas nodaļas vadītājs, tās komandiera pienākumu izpildītājs, aviācijas nodaļas komandieris, komandiera vietnieks lidojumu apmācībā un speciālās aviācijas vienības lidojumu drošības dienesta priekšnieks.

Aviācijas un gaisa meklēšanas un glābšanas nodaļas vadītājs un viens no aizdomās turamajiem Ivans Korobka apsūdzības atspēkoja.

Aizdomās turamajiem draud cietumsods līdz 10 gadiem.