Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Pasaulē

Makrons prognozē izšķirošo mēnesi karam Ukrainā

© Scanpix

Francijas līderis sacīja, ka Francijas un citu valstu pienākums ir atbalstīt Ukrainu tās aizsardzībā, raksta BBC.

Francijas prezidents Emanuels Makrons, komentējot Ukrainas pretuzbrukuma operācijas, sacīja, ka decembris būs izšķirošs karā - ar savu viedokli Francijas līderis dalījās sarunā ar BBC žurnālistiem.

Pēc Francijas prezidenta domām, tieši nākamais mēnesis būs izšķirošs, jo Ukrainas militārpersonas aktīvi cenšas atgūt teritorijas, kuras sagrāba Krievijas Federācija. Makrons runāja arī par iespējamām sarunām par kara izbeigšanu - Francijas prezidents ir pārliecināts, ka tam vēl nav pienācis laiks.

Viņš īpaši uzsvēra, ka lēmums par sarunu procesa sākšanu būtu jāpieņem tikai Kijivai. Makrons neizslēdz iespēju rīkot sarunas arī turpmāk, taču uzsver, ka tām jābūt godīgām sarunām.

Francijas prezidents aicināja sabiedrotos turpināt atbalstīt Ukrainu tās aizsardzībā, norādot, ka Krievijas Federācijas uzvaras gadījumā Eiropā parādīsies impēriska valsts, kas radīs draudus ne tikai valstīm postpadomju telpā, bet arī kontinentam kopumā. "Protams, tas ir imperiālisms un koloniālisms, ko Krievijas Federācija šobrīd īsteno Ukrainā," piebilda Makrons.